Poké-jegere sperrer veien for ambulansen: – Må jage folk vekk

– Hvis det står noen der med nesa ned i mobilen når en ambulanse med blålys kommer, så kan det fort bli farlig, sier sykehusledelsen.

pokemon

Figuren «Caterpie» jaktes har ved inngangsdøren til sykepleierskolen i Hammerfest. Ved Hammerfest sykehus har personalet ved flere anledninger jaget vekk ungdommer, som i sin spille-iver sperrer veien for ambulanse og helsepersonell.

Foto: Eilert Sundt

– Vi har en Pokémon Gym rett på hjørnet av sykehusbygningene der ambulansene kjører for å komme inn til sykehuset. Hvis det står noen der med nesa ned i mobilen når en ambulanse med blålys kommer, så kan det fort bli farlig, sier kommunikasjonsrådgiver for Finnmarkssykehuset, Eilert Sundt.

Årsaken til den potensielt farlige situasjonen er en «Caterpie» i spillet Pokémon Go.

Sykehuset i Hammerfest sier nå at de ikke ønsker Pokémon Go spilling på sykehusområdene.

– Har jaget folk fra sykehuset

– Vi har hatt tilfeller hvor vi har jagd folk ut av sykehuset. Folk har gått rundt i resepsjonsområde og i garderober for å jakte på Pokémon, forteller Sundt.

Det blir fort forstyrrende for pasienter og ansatte. Vi har sett oss nødt til å lage noen restriksjoner og regler.

Pokemon

Det er ikke lenger tillatt å spille Pokémon Go på områdene til Finnmarkssykehuset.

Foto: Eilert Sundt

– Hva med dem som er syke selv, får de spille?

– Hvis du ligger i sykesenga så er det vel ikke så attraktivt å spille Pokémon Go. Du skal helst ut og gå for å jage på dem, så vi må nok be dem vente til de er friske og utskrevet igjen, sier Sundt.

– Ta hensyn

Så langt har det ikke skjedd noen ulykker ved sykehuset, men ettersom spillet fortsetter å være populært ønsker sykehuset å være føre var.

– Vi ber om at folk holder seg utenfor sykehustomten. Vi håper de bruker sunn fornuft og at de tar litt hensyn. Jeg synes man kan holde seg unna akkurat sykehus, sier Sundt.

Eilert Sundt

Kommunikasjonsrådgiver ved Finnmarksykehuset, Eilert Sundt, er selv på level fem i det populære Pokémon Go spillet.

Foto: Pressefoto

VG skrev tirsdag om flere sykehus som nå utestenger spillet. Flere har fått fjernet Pokéstops gjennom dialog med spillprodusenten til Pokémon Go, Niantic.

Ved sykehuset i Kirkenes har man også anmodet spillprodusenten om å fjerne et «PokéStop». Så langt har man ved sykehuset i Hammerfest holdt seg til bortvisning og en anmodning om å ikke jakte på sykehustomta.

Universitetssykehuset i Nord-Norge ønsker ikke å reservere seg mot å spille Pokémon Go på arealer som kan være velegnet for formålet. Også ved Nordlandssykehuset får spillerne adgang til arealene, så lenge de ikke tar jakten inn på sykehuset,

Er selv en Pokémon-trener

pokemon

Pokémon Go nådde 21 million nedlastninger en uke etter lanseringen.

Foto: Eilert Sundt

Kommunikasjonsrådgiver ved Finnmarksykehuset, Eilert Sundt, sier han selv spiller Pokémon Go, men at han holder seg unna områdene til sykehuset.

– Jeg er på level fem. Ifølge sønnen min er ikke det noe å skryte av, men lengre har jeg ikke kommet. Jeg gjør det til og fra jobb, eller tar en liten luftetur i lunsjpausen, sier Sundt.

Han kommer med en siste oppfordring til andre dedikerte Pokémon-fans:

– Hvis noen ser en Pikachu så fortell meg gjerne hvor!