NRK Meny
Normal

Person tok seg inn i leilighet og truet kvinne med kniv

Mannen ble raskt pågrepet av politiet i Vadsø. Familien er rystet etter hendelsen, forteller politiet.

Laster kart, vennligst vent...

En mann tok seg torsdag formiddag inn i en leilighet og truet en kvinne med kniv i Vadsø.

– En person har tatt seg inn i en leilighet der han truet med å bruke en skarp kniv, sier operasjonsleder Svein Erik Jakobsen i Øst-Finnmark politidistrikt.

Kvinnen var alene hjemme da personen uanmeldt tok seg inn i leiligheten i Vadsø. Hendelsen skjedde ved 12.30-tiden i dag.

– Politiet rykket umiddelbart ut da vi hadde melder på tråden. Da vi kom fram fikk vi umiddelbart lokalisert vedkommende og han ble pågrepet, sier Jakobsen.

Jakobsen forteller at kvinnen bor sammen med familien i leiligheten, men at barna var på skolen da personen med kniv tok seg inn i leiligheten.

– Kvinnen ringte så sin mann som kom til stedet. Begge er rimelig rystet av hendelsen og får nå bistand av helsevesenet, sier operasjonslederen.

Han betegner situasjonen som dramatisk.

– Utgangspunktet for meldinga var veldig alvorlig og dramatisk, så vi gjennomførte en trippelvarsling som politi, helse og brann har felles. Vi så stor nytte av og komme raskt fram, sier Svein Erik Jakobsen.

To personer skal også ha vært involvert i en voldshendelse inne på Oscaragate mottak tidligere i dag, og politiet etterforsker nå om der er en sammenheng mellom hendelsene.