Påskeegg med en ny vri: – Bruk barberskum!

Vil du imponere med kjempefine påskeegg, og samtidig ha det kjempegøy med barna? Prøv denne trinn-for-trinn oppskriften på påskeegg pyntet med barberskum!

Påskeegg med barberskum

DIY: Barberskum + konditorfarge = Påskefint!

Foto: Siw Boine

Siw Boine fra Alta, som er en av folka bak nettstedet Myldre, pleier å prøve noe nytt i forbindelse med påskeeggpyntinga hvert år.

I år foreslår hun å bytte ut pensler og maling med barberskum og konditorfarge.

– Gøy med skum!

– Vi har griset og sølt, og kost oss i timesvis med barberskummet. Jentene mine syntes det var superstas å kunne grise og blande farger, og kjenne på barberskummet. Vi fikk masse ideer underveis, så dette skal vi gjøre igjen, sier Boine.

Jentene hennes er 8 og 11 år, men denne formen for eggepynting passer for folk i alle aldre.

– Denne aktiviteten passer for småttiser helt ned i 1-2-årsalderen, så lenge voksne passer på at barberskummet havner på eggene og ikke i munnen, sier Boine.

Her er Siws oppskrift for å lage barberskum-påskeeggene:

1. Stikk hull

Hold egget støtt i hånden, og bruk en nål til å stikke flere små hull i den ene enden. Fjern skallet innefor de små hullene slik at du får et litt større hull, og gjenta på andre siden.

Stikk hull
Foto: Siw Boine

2. Ødelegg plommen

Bruk en tynn pinne til å stikke hull på plommen og røre litt rundt inni egget. Da blir det lettere å blåse ut innmaten.

Stikk pinne i plommen
Foto: Siw Boine

3. Blås!

Sett munnen over det ene hullet og blås alt du kan nedover. Sørg for å ha en bolle under egget slik at innmaten kommer ned i bollen. (Eggene kan du f.eks bruke til å bake en deilige sjokoladekake) Når eggene er tomme legger du dem til sides mens du forbereder «malingen».

Blås
Foto: Siw Boine

4. Barberskum

Spray barberskum ned i en vid form eller et fat med høye kanter. Glatt ut med en skje, eller bruk fingrene.

Spray barberskum
Foto: Siw Boine

5. Farge

Drypp konditorfarge oppå barberskummet. Ikke vær beskjeden, det trengs mye farge! For ikke å ende opp med gusjebrunt skum er det lurt å bruke beslektede farger som rød/oransje/gul i en form, og grønt/blått/turkis i en annen.

Bland
Foto: Siw Boine

6. Dypp og rull

Rør lett i skummet slik at fargene blander seg. Rull eggene i skummet med fingrene – det er nå det blir gøy!

Dypp og rull
Foto: Siw Boine

7. Tørk av og fest tråd

Legg eggene, med barberskum på i en form. Her skal de ligge over natten så fargene får trekke godt inn. Dagen etter tørker du eggene med papir. Ikke vask med vann, da kan noe av fargen bli borte.

Når eggene er klare finner du fram fyrstikker, saks og tråd. Klipp fystikkene i to (ta vekk svovelen først) og knytt en tråd rundt midten av hver lille pinne.

Klare til å henge opp
Foto: Siw Boine

8. Heng opp!

Stikk pinnen med tråden igjennom et av hullene i egget. Pass på at løkken blir igjen på utsiden av egget.

Påskeegg
Foto: Siw Boine

Siw Boine forteller at da hun og jentene var ferdige med å lage eggene var det fortsatt masse barberskum i morsomme farger igjen, og det kan man fortsatt bruke:

– Vi hentet fram papir og eksperimenterte med å lage fine bilder, og det ble riktig så stilig, sier Boine.

Barberskumbilder

1.Bruk litt tykt tegnepapir og legg det flatt ned på barberskummet. Trykk det ned slik at det kommer maling på hele arket. 2. Trekk arket forsiktig opp og legg det oppå et stør re ark med barberskum-siden opp. 3.Bruk en linjal til å stryke barberskummet forsiktig av arket fra den ene enden og over mot den andre enden. 4. og 5. Sørg for at alt barberskummet er tørket bort fra kantene og legg det til tørk på en rist. 6. Klart for innramming!

Foto: Siw Boine