NRK Meny
Normal

Overgrepsdømt mann funnet skyldig i nye grove overgrep

Hammerfest tingrett har funnet en mann i 50-årene skyldig i grove overgrep mot fire gutter, og for å ha befølt en mindreårig jente flere ganger, skriver avisa Nordlys.

Tingretten

RETTEN: Hammerfest tingrett har funnet mannen i 50 årene skyldig i grove overgrep mot fire gutter.

Foto: Allan Klo

Overgrepene skal ha skjedd over en sjuårsperiode fra 2003. To av tilfellene er så grove at Riksadvokaten la ned påstand om 21 års fengsel.

Flere av guttene var under 14 år første gang overgrepene skjedde. Guttene er i slekt med mannen.

Det forklarer førstestatsadvokat i Troms og Finnmark, Lars Fause:

– Ett av kriteriene er at overgrepene har starta før den fornærmede fylte 10 år, og så har det fortsatt videre, sa Lars Fause til NRK tidligere denne måneden.

Kun skyldspørsmålet er avgjort

Saken ble delt i to, og derfor er bare skyldspørsmålet avgjort så langt.

Lars Fause

ALVORLIG SAK: førstestatsadvokat i Troms og Finnmark, Lars Fause.

Foto: Bjørnbakk, Jan-Morten / SCANPIX

Det skyldes at to rettspsykiatrisk sakkyndige nå skal vurdere om mannen er å anse som pedofil eller ikke, skriver Nordlys på sine nettsider.

– Det poenget vil ha avgjørende betydning for om det blir påstand om tidsbegrenset straff eller forvaring. Det sier førstestatsadvokat i Troms og Finnmark, Lars Fause som er aktor i saken.

Saken skal opp igjen i Hammerfest tingrett i månedskifte august/september. Strafferammen i saken er fengsel i inntil 21 år.

Nekter skyld

Tiltalte har selv nektet all skyld for overgrepene. Han hevdet at overgrepsanklagene skyldes en annen konflikt som ikke er relatert til dette.

Det har ikke retten festet lit til.

Mannen er også tidligere dømt for overgrep.

For 15 år siden ble mannen dømt til tre års fengsel for langvarige seksuelle overgrep mot to gutter og ett tilfelle av utuktig handling mot en tredje gutt.

Verken Nordlys eller NRK sålangt lyktes i å få en kommentar fra forsvarer Sidsel Katralen.