NRK Meny
Normal

Opplæringssjef: – Skolen har nulltoleranse for vold og mobbing

En barneskoleelev i Øst-Finnmark ble utsatt for så kraftig vold i skolegården fredag at han måtte flys til sykehus. Nå tar kommunen og skolen tak i saken med både elever og foreldre.

Laster kart, vennligst vent...

Voldshandlingen mot skoleeleven skjedde på en barne- og ungdomsskole i Øst-Finnmark

En barneskoleelev i Øst-Finnmark ble utsatt for så kraftig vold i skolegården at han måtte flys til sykehuset i Hammerfest.

Gutten som endte med å tilbringe to dager på sykehus, fikk hjernerystelse og ble påført et nesebrudd, skriver iFinnmark.

Nå tar kommunen og skolen tak i hendelsen med både elevene og deres foreldre.

– Dette er forferdelig

Ifølge nettstedet iFinnmark skal gutten ha blitt slått i ansiktet gjentatte ganger som har ført til videre plager i ettertid.

Noen medelever skal ha gått imellom og avverget situasjonen i skolegården.

Opplæringssjefen i den gjeldende kommunen bekrefter til NRK at det har vært en konflikt mellom to barn ved en av kommunens skoler.

– Det har vært en fysisk slåsskamp, der en har blitt skadd. Skoleledelsen håndterer nå saken, og har vært i kontakt med alle involverte parter.

Opplæringssjefen sier at man i løpet av kort tid vil ha dannet seg en oversikt over det som skjedde på skolen fredag, og sier til NRK at kommunen og skolen har nulltoleranse for vold og mobbing.

– Jeg syntes dette her er forferdelig. Vi ønsker ikke at det skal være slikt på våre skoler, så vi har noen rutiner vi nå følger. Skolen gjennomfører disse for å kartlegge saken, og for å ivareta de involverte mens saken pågår.

Skolen har startet intern etterforskning

Fordi begge guttene er under den kriminelle lavalderen, ønsker ikke politiet å uttale seg om saken. Barne- og ungdomsskolen hvor voldsepisoden skjedde, undersøker saken.

– Det var en hendelse fredag vi gjerne skulle vært foruten. Skolen tar saken meget alvorlig, og vi jobber med den ut fra våre rutiner. Det er opprettet kontakt mellom foreldrene og skolen. Vi håper det går bra med eleven som ble skadd, sier rektor til iFinnmark.

Foreldrene til gutten var i går i møte med skoleledelsen, og skal ha et nytt møte i dag.