Nyt varmen! Den bare fortsetter, fortsetter og fortsetter!

Aldri før har det vært så varmt i Finnmark i april som i år. Og godværet bare fortsetter, bekrefter meteorologen.

SOMMER

Det meldes høy isfaktor i landets nordligste fylke denne helga.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Se folks egne go'værsbilder nederst i saken!

– Det er ganske fint vær, i mesteparten av landsdelen, så vi har vært veldig heldige med avsluttingen av april, sier statsmeteorolog, Ida Fossil.

Fredag satt Svanvik ny temperaturrekord for april i Finnmark. Hele 17,2 grader ble målt i tettstedet, som ligger i Sør-Varanger kommune like ved grensa til Russland.

Russervarmen

Det er nettopp fra Russland de nesten sommerlige temperaturene kommer. Det er den såkalte russervarmen som har kommet fra øst, og smeltet iskremene til finnmarkingene.

Og det gode været gir seg ikke, med det første.

– Det ser ut til at den vil fortsette å besøke oss utover helga. Høytrykket holder stand over Russland og delvis ute i Barentshavet, så det betyr at vi får ganske bra vær i hele Nord-Norge, sier Fossil.

– Spesielt i Finnmark får smake på denne varmen. Det kan hende det blir litt mer skyete på søndag, men ellers så blir det ganske bra.

Go'været fortsetter

Samtidig som Finnmark og det øvrige Nord-Norge forventes å bade i sol denne helga, melder Yr.no om lave temperaturer og regn som pøser ned over Oslo og Østlandet i helga. Dersom det skulle føles enda bedre.

Men i nord blir det ikke regn.

Vår i Nord-Norge

Barnehagebarna koste seg ekstra mye ute tidligere i uka, med temperaturer opp mot 13 grader. Blant dem var William, Aksel og Ragnar i Åsen barnehage i Alta.

Foto: Marte Lindi / NRK

– Hvor i fylket vil det bli best vær i helga?

– Jeg vil tro at det er i vestfylket og vidda som stikker av med det beste været, og kanskje sør i Pasvik. Men, som sagt, det ligger tåke og lurer på kysten av Øst-Finnmark. Den kan snike seg litt innpå, og da blir det litt lavere og litt gråere.

– Og hva med vinden?

– På kysten blir det for det meste rolige vindforhold. Det blir fralandsvind og av og til østlig og opp i frisk bris ytterst på kysten, forteller Fossil.

Go'været fortsetter

Også temperaturene vil fortsette å holde seg på et behagelig nivå gjennom helga.

– Temperaturene holder seg stort sett uendret. Det kan hende at det blir et par grader lavere på søndag, men ellers blir det godt over 10 grader, forteller meteorologen.

Og hvis det fortsatt er glør i grillkullet på mandag, så kan meteorologen forsikre om at starten av neste uke også ser veldig bra ut.

Så får vi se om det også blir varmerekorder i Finnmark i mai.

Den gamle temperaturrekorden for april i Finnmark, er fra 2003, i Lakselv, på 15,9 grader.

Laster innhold, vennligst vent..