Nyt finværet mens du kan – snart blir det regn og vind

Nord-Norge får sol noen dager til. Men så er det slutt. – Det vil komme litt snø på vidda, men ikke så mye at du kan gå på ski.

Uvær i småbåthavna i Rypefjord

Det blåste frisk i småbåthavna i Rypefjord i vestfinnmark i fjor høst.

Foto: Allan Klo/NRK

– Vi har et ganske stabilt høytrykk over Finnmark nå. Det gir fine dager i vestfinnmark og ytre strøk. Det kan komme litt snø på vidda og i østfinnmark, men ikke så mye at du kan gå på ski eller bruke den til noe, sier statsmeteorolog Rafael Grote ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Fra fint til litt mindre fint

Det blir sol og pent vær de fleste steder i Finnmark de første dagene av denne uken.

Temperaturene vil ligge rundt null, med et par plussgrader langs kysten, men fra sent onsdag eller tidlig torsdag blir det mer skyet, forklarer Grote.

– Høytrykket forsvinner og det kommer et svært lavtrykk som legger seg vest for Nord-Norge mot slutten av uken. Det fører til væromslag. Prognosene spriker foreløpig litt, så vi vet ikke helt sikkert hvor det blir, men vi vet det blir mer vind og mer nedbør, sier han.

Laster Twitter-innhold

Snøen vil nesten ikke merkes

I høyden over 600 – 700 meter kan det komme snø, men bare i små mengder.

– Vi snakker om små mengder her. Det er nesten ikke målbart og vil bare være som krystaller ned fra skyene, sier Grote.

Statsmeteorologen forklarer fraværet av vintervær slik:

– Det er for mye mild og tørr luft foreløpig. Vi trenger nordvestavind med fuktige luftmasser fra polhavet for å få snø. Foreløpig har vi en sørlig vind, og den kan bli kaldere, men den er samtidig en tørr luftmasse, sier Grote.