Ny rekord i tilreisende for Midnattsrocken

Publikumstallet for Midnattsrocken var ikke i nærheten av å nå rekordåret 2015, men det ble likevel satt en rekord på årets festival.

Midnattsrocken 2015

Publikumstallet til Midnattsrocken har gått ned, mens campen fikk rekordbesøk av tilreisende. Bildet er fra fjorårets festival,

Foto: Benedikte Hågensen Svendsen / NRK

I 2015 satte Midnattsrocken ny publikumsrekord, i overkant av fjorten tusen mennesker fant veien til Brennelvnesset. I år var ikke publikumstallet like høyt, men det ble likevel en ny rekord for festivalen.

– Det ble ny rekord i år, ikke på publikum, men på campdeltagere. Så vi har hatt veldig mange tilreisende til midnattsrocken i år. De kommer fra hele Nord-Norge, noen er fra Sverige og Finland, men primært er det Nord-Norge som er representert, sier leder for Midnattsrocken, Jon Arne Pettersen.

– Jeg tror flere og flere har fått øynene opp for hva som skjer i Porsanger og på Midnattsrocken. Ryktene går, folk snakker, og folk er fornøyde med opplevelsen, og da blir det til at de trekker flere folk med seg.

Kjell Magne Rasmussen og Jon Arne Pettersen

Daglig leder for Midnattsrocjen, Jon Arne Pettersen, skryter av publikum.

Foto: BJORNARNEJOHANSEN / Ságat

Elendig vær

Til tross for at Pettersen var optimistisk til været allerede i januar, ble årets festival en våt affære.

– Ruskete vær kan man trygt si. Det begynte jo forholdsvis bra på torsdag når folk begynte å komme, men så tetnet det til, regnskyene kom på fredag, og lørdag åpnet alle slusene seg.

Han tror været kan være grunnen til at de så færre folk foran scenen i år.

– Ut ifra det så var det jo selvfølgelig ikke så mange som dro på festivalen som i fjor når vi hadde bedre vær. Salgstallene på publikum har gått ned, men på campen har det gått opp. Så vi har fått flere utenfra og mindre lokalt, sier han.

Midnattsrocken

Aldri før har campen på Midnattsrocken hatt så mange gjester.

Foto: Ole Sommarset / NRK

Skryter av publikum

– Selv om det pøste ned med regn så kokte det foran scenen. Man skulle ikke tro at det var mindre festivaldeltagere enkelte tider i år i forhold til i fjor når man så hvor mange som var foran scenen og hvor stort engasjement det var hos publikum, sier han.

Han ønsker også å trekke frem innsatsen til de frivillige, og at også sjenkekontrollen var fornøyd med årets festival.

– Sjenkekontrollen hadde én anmerkning i år som var negativ, og det var at det var ti grader og surt vær. Ellers var tilbakemeldingene på sjenkekontrollen bare positivt, de har skrevet at vi har gjort en veldig bra jobb i forhold til det vi skulle gjøre, sier han.