Nordflåte-sjefen tjener mest i Russland

Admiral Vladimir Koroljev, sjef for den russiske nordflåten, har en årlig inntekt på 1,5 millioner kroner – som er langt mer enn landets forsvarsminister.

Pomor

GOD LØNN: Sjefen for nordflåten, admiral Vladimir Koroljev tjener mest i det russiske forsvaret. Her avbildet sammen med daværende sjef for Forsvarets operative hovedkvarter, viseadmiral Haakon Bruun-Hanssen, under seiersparaden i Murmansk i 2012.

Foto: Luise Salte / Forsvaret

Det kommer fram av en artikkel publisert på den russiske nettsiden flot.com, som spesialiserer seg på nyheter om den russiske marinen.

Nettsiden har hentet tallene fra Det russiske forsvarsdepartementet, som publiserer lister over inntekt og andre eiendeler til sine øverste ledere hvert år i sitt anti-korrupsjonsarbeid.

Tjener mer enn ministeren

Det var Barentsobserver.com som først omtalte denne saken før helga. Nordflåtens øverste sjef, admiral Vladimir Koroljev, har en årlig inntekt på 11 millioner rubler, rundt 1,55 millioner kroner ved dagens vekslingskurs.

Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu er oppført med en inntekt på 7,5 millioner rubler (én million kroner), mens sjefen for den russiske svartehavsflåten Aleksandr Vitko – forøvrig med base på Krim – har en offisiell inntekt på «kun» 5,9 millioner rubler (830.000 kroner).

Russia's President Putin, Defence Minister Shoigu and head of Russian army's main department of combat preparation Buvaltsev watch military exercises at Kirillovsky firing ground in Leningrad region

TJENER MINDRE: Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu (til venstre) er her avbildet sammen med president Vladimir Putin under en militærøvelse i Leningrad fylke utenfor St. Petersburg i fjor.

Foto: RIA Novosti / Reuters

Tjener også mer enn sin nærmeste sjef

Det interessante er at selv den øverste sjefen for den russiske flåten, admiral Viktor Tsjirkov, tjener mindre enn Koroljev.

Tsjirkov, som tidligere var sjef for den russiske marinens baltiske flåte med hovedkvarter i Kaliningrad, er oppført med en inntekt på 9,18 millioner rubler, rundt 1,3 millioner kroner.

RUSSIA/ A Russian warship and amphibious military vehicles move during a naval parade rehearsal at the port of Severomorsk in the Barents sea

VIKTIG: Den russiske nordflåten er viktig i den russiske marinen. Her fra Severomorsk utenfor Murmansk.

Foto: STRINGER/RUSSIA / Reuters

Den russiske nordflåten er sagt å være den mektigste delen av den russiske marinen, skriver Barentsobserver. To tredeler av alle atomdrevne fartøyer er lagt til nordflåten og president Putin har også prioritert opprustning av nordflåten foran andre forsvarsavdelinger.

Anti-korrupsjonsarbeid

Tsjirkov er også oppført som eier av fire leiligheter, viser den detaljerte oversikten publisert på forsvarsdepartementets hjemmeside (på russisk her).

Oversikten viser forøvrig at nordflåtesjef Vladimir Koroljevs kone og hans mindreårige barn begge er oppført med hver sin leilighet – inkludert Koroljevs.

Forsvarstoppene i Russland må også opplyse om hvilke biler de kjører rundt i. Et kjapt søk i listen viser at 124 av de totalt 601 personene på lista eier en Toyota.

33 personer har Volkswagen, like mange kjører rundt i en Mercedes-Benz, mens 20 har BMW.

Ingen kjører rundt i Lada.