NRK Meny
Normal

Folk i nord får det beste helgeværet

Hele landet kan imidlertid glede seg til sol og høyere temperaturer neste uke.

Sol i Finnmark

Nordland Troms og Finnmark får sammen med folk Østafjells endelig glede seg over godt vær i helgen – det beste i hele landet for en kort stund. Både lørdag og søndag blir det sol og temperaturer på rundt 15 grader.

Foto: Rolf Jakobsen / NRK

I Nordland ventes både sol og regnbyger fredag, mens det lørdag og søndag blir oppholdsvær og lange perioder med sol. Temperaturene vil stige til rundt 15 grader, forteller vakthavende meteorolog Marit Helene Jensen ved Meteorologisk institutt.

Også i Troms og Finnmark blir det byger fredag, men opphold og perioder med sol både lørdag og søndag.

Varmere neste uke

Skulle helgeværet skuffe, kan alle imidlertid glede seg til neste uke.

– Fram mot onsdag ventes det sol og høyere temperaturer i hele landet. Da kan vi tørke opp litt, sier Jensen.

Østafjells er det ventet over 20 grader i starten av neste uke, og på Vestlandet vil temperaturene ligge mellom 15 og 20 grader.

Også i trøndelagsfylkene samt i Nordland, Troms og Finnmark vil det bli fint vær fram mot onsdag. Landets tre nordligste fylker må imidlertid belage seg på noe nedbør mandag.

Laster innhold, vennligst vent..

Kaldere enn normalt

I hele landet har det vært kjøligere enn normalt de siste dagene, og i hovedstaden ble det målt 5,5 grader i Ljabruveien natt til torsdag. Drevsjø i Hedmark hadde med 2 kuldegrader nattens laveste temperatur.

– Det er kaldere enn normalt i stort sett hele landet. Nordavinden har dratt med seg kulde, forteller Jensen.

Torsdag morgen ba Vegvesenet folk kjøre forsiktig som følge av snøfall på fylkesvei 55 over Sognefjellet, men ifølge meteorologen er det som følge av høyere temperaturer ikke ventet mer snøfall med det første

(NTB)

Laster innhold, vennligst vent..