NAV snudde - kreftrammet får utdanningsstøtte

NAV har gjort helomvending og innvilger likevel støtte til at kreftrammede Vibeke Nilsen får fullført studiene sine. – Endelig kan jeg finne fram pensumlistene igjen, sier hun lettet.

Vibeke Nilsen

Lettet kan Vibeke Nilsen se fram mot siste studieår.

Foto: Jan Harald Tomassen / NRK

Kvinnen som fikk tre kreftdiagnoser på tre år like etter at hun hadde startet studier, fikk like før helga melding fra NAV om at et fjerde studieår ikke kunne støttes.

Begrunnelsen var at hun tross sykdommen hadde fullført så langt på normert tid. Bare sykdomsrelaterte utsettelser kunne i utgangspunktet medføre forlenga støtte.

– Jeg følte jo rett og slett at jeg hadde både vært for flink og for dum som ikke hadde utnytta at jeg faktisk var syk til å få bruke mer tid, fortalte hun til NRK.

Stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H) var en av mange som lot seg engasjere, og oppfordret NAV til å revurdere den strenge tolkningen. Det etter at han først hadde fått en vurdering fra arbeids- og sosialdepartementet.

Vibeke Nilsen skrev selv et blogginnlegg der hun beklaget at hun hadde vært så flink å fullføre uten avbrekk i studiene, tross tre kreftdiagnoser.

Blogginnlegget ble lest av over 10.000 lesere, og selv fikk Nilsen en strøm av sympatierklæringer og oppfordringer om å stå på.

Se video med kommentar fra Vibeke Nilsen:

Vibeke Nilsen får likevel støtte fra NAV

Revurdert

Og onsdag ettermiddag kom telefonen Vibeke Nilsen knapt hadde håpet på:

– Lederen for NAV i Hammerfest ringte og fortalte meg at de hadde gått gjennom saken en gang til, og funnet rom for at hun likevel kunne få støtte det fjerde året.

– Det er jævlig deilig, sier hun med et bredt smil og med neste studieårs pensumliste allerede i handa.

Hammerfest-kvinnen er i ferd med å ta barnevernsutdannelse, og nå kan hun endelig planlegge siste studieår.

– Det skal bli så bra, slår hun fast

Det var torsdag ettermiddag ikke mulig å få kommentar fra NAV på helomvendingen.