NRK Meny
Normal

Nå venter 700 kilometer med blodslit

Startskuddet for mix-klassen i Europas lengste terrengsykkelritt har gått i Alta sentrum. Linda Treseng håper å kunne bli første norske kvinne som fullfører det 700 kilometer lange løpet.

Offroad Mix

Tirsdag formiddag gikk startsskuddet for mixklassen i Offroad Finnmark. De skal nå sykle 700 knallharde kilometer de neste tre til fire dagene.

Foto: Benedikte Hågensen Svendsen / NRK

– Vi vet ikke helt hva vi går til. Forventningene er jo å kjøre hele distansen, da blir jeg første norske kvinne som har kjørt 700 kilometeren, og kanskje første som faktisk fullfører. Så får vi se om vi klarer det, sier Linda Treseng fra Nordkisa.

Hun sykler sammen med kjæresten Jørn Kandola fra Jessheim på Team Rye, og tror det er en fordel å kunne sykle med noen man kjenner godt.

– Å få gjøre det sammen med kjæresten er også stort, det er mange som syns det er galskap, men vi tror at det er en fordel at vi får skrevet et stort stykke historie sammen, og være i den bobla man er i når man sykler over vidda, sier hun.

Team Rye

Linda Treseng og Jørn Kandola sykler 700-distansen for første gang, men skal i følge rittleder Greibrokk ha høyere fart enn motstanderen. Om det holder løpet ut gjenstår å se.

Foto: Benedikte Hågensen Svendsen / NRK

Møter sterk motstand

Kandola sier at de begge holder omtrent likt fysisk nivå, noe han tror er en fordel. De har også jobbet mye med hvordan de skal motivere hverandre.

– Vi har laget en skriftlig liste nå på hva som motiverer oss. Når den ene begynner å henge litt med hodet så vet den andre hva man skal til for å motivere, sier hun.

Paret vil mest sannsynlig møte sterk motstand fra det andre mixlaget Team Arzgebirg, som består av Hendrik Heß og Gerit Pfuhl.

– Det verste, kuleste, og råeste i verden

Team Arzgebirg

Hendrik Heß og Gerit Pfuhl har lang erfaring med Offroad Finnmark 700, og blir en hard konkurrent.

Foto: Benedikte Hågensen Svendsen / NRK

– Dette kommer til å gå fort, men heldigvis tror jeg det kommer til å være jevnt mellom mixlagene. Jeg tror kanskje Team Rye har høyere maksfart, mens Team Arzgebirg har mer erfaring i rittet og vet hva de går til, sier rittleder Jørund Greibrokk.

Han tror det kommer til å bli knalltøft for syklistene de neste tre til fire dagene.

– Dette er knallhardt. De har tre obligatoriske stopp, da får de sove omtrent en time på hver plass. Det de skal ut på nå er å være nesten i sammenhengende bevegelse fra nå til fredag kveld eller lørdag morgen. Dette er det verste, kuleste, og råeste i verden.

Gerit Pfuhl er den eneste kvinnen som noensinne har klart å fullføre Offroad 700, men Jørund beskriver Linda Treseng som en av Norges sterkeste terrengsyklister, så alt kan skje.

100 mil på 14 dager

Team Rye kjørte 300 traseen forrige uke, og før start gleder de seg til å sette i gang. Om de fullfører 700-distansen vil de ha syklet totalt 100 mil på 14 dager. Treseng har troen på at de skal klare det.

– Vi har jobbet godt med detaljer, i forhold til hva som motiverer oss og holder oss på sykkelen, og hvordan vi skal holde oss skadefri. Det blir deilig å komme i gang, nå har det vært utrolig mye nerver og høy puls, sier hun.