Nå er Goliat-flyteren på sjøen

Den ferdige Goliat-flyteren er sjøsatt ved Hyundai-verftet i Sør-Korea, der de nå gjør en rekke tester og prøver. Snart skal den fraktes til Hammerfest.

Goliat

Slik er den flytende Goliat-plattformen. Illustrasjon: Eni Norge

Den flytende Goliat-riggen testes nå på sjøen utenfor Hyundai-verftet der den er bygget i Sør-Korea. Det skriver nettstedet Offshore.no.

– Det er en viktig milepæl for oss å få denne sjøsatt, og det er etter planen. Vi holder nå på med en rekke tester og prøver på flyteren, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Wulff i ENI Norge til NRK.

Halvannet år forsinket

Andreas Wulff

Kommunikasjonsdirektør Andreas Wulff, Eni Norge.

Foto: ENI Norge

De følger den planen som de la våren 2014, men er halvannet år etter den opprinnelige planen for riggen. Goliatfeltet skulle komme i produksjon i 2013, men har blitt utsatt to ganger.

– Det kommer alltid en del endringer i slike kompliserte teknologiske prosjekter, og vi er fornøyd med at vi nå følger den nye planen vi la i mai i 2014, sier han.

Det er Eni Norge som står bak dette prosjektet, der Aibel har fått oppdraget med oppkobling og ferdigstillelse av Goliat FPSO (Flytende produksjons-, lager- og losseenhet) før oppstart på feltet.

Aibel skal stå for forberedelser før uttauing til feltet, ulike oppkoblingsarbeider offshore og assistanse under endelig uttesting og produksjonsstart på Goliat.

Goliatfeltet

Illustrasjonen viser hvor Goliatfeltet ligger i forhold til Hammerfest og Finnmark.

Produksjonsklar i midten av 2015

I begynnelsen av første kvartal skal flyteren fraktes fra Sør-Korea til Norge og Hammerfest. Der skal den så klargjøres videre.

– Vi regner med å få tauet den ut til Goliatfeltet, og så få produksjonsstart i midten av 2015, sier Wulff.

Goliatfeltet der den installeres ligger 85 kilometer nordvest for Hammerfest, og er det første oljefeltet som kommer i produksjon i Barentshavet.