NRK Meny
Normal

Mini(golf) Jakobsen i Alta for å konkurrere

Liverpool-fan Mini Jakobsen valgte bort golf med gamle Liverpool-helter til fordel for midnattssolgolf i Alta.

Mini(golf) i Alta for å konkurrere

Mini, her sammen med Olav Trondsen i Alta golfklubb og golftalent Kristoffer Lie (t.v.), er klar for å konkurrere i midnattssola. Dersom den dukker opp.

Foto: Eirik Hind Sveen / NRK

Alta Golfklubb arrangerer denne helga uoffisielt Verdensmesterskap i midnattssolgolf. Blant dem som skal være med å konkurrere er tidligere landslagsspiller i fotball, Jan Ivar «Mini» Jakobsen.

Mini spurte arrangøren om de kunne garantere midnattssol. Svaret han fikk var at de kunne garantere midnatt, men ikke sol.

Det var bra nok for Mini, men tidspunktet kolliderte.

– Jeg skulle egentlig spille charity-golf i Trondheim med gamle Liverpool-spillere, og jeg er jo stor Liverpool-fan, så jeg måtte tenke meg om hva jeg skulle velge. Men hvor ofte får jeg komme til Alta og spille? sier han.

Uoffisielt VM

Mini, som har spilt golf i 17 år, forteller at han reiser mye for å pleie lidenskapen. Golf, ikke minigolf, for ordens skyld.

– Om vinteren reiser jeg både til La Manga og Dubai, men om sommeren blir det mest i Trondheim der jeg bor, samt på forskjellige steder i Oslo, sier han.

Alta golfklubb sier at de ikke våget å kalle arrangementet for et verdensmesterskap.

– Vi sjekket med Norges golfforbund om det kunne kalles et uoffisielt verdensmesterskap, og det var det ingen ting i veien for, sier leder av Alta Golfklubb, Roar Johansen.