NRK Meny
Normal

Mener Ap «tar æren» for nye skuterregler

– Populisme, sier Frps Bengt Rune Strifeldt om Arbeiderpartiet som han mener tar æren for forskriftsendringene.

Bengt Rune Strifeldt

Bengt Rune Strifeldt (Frp) raser mot Arbeiderpartiet.

Foto: Robin Mortensen / NRK

Valglogo

– Jeg synes er bra at enkelte Arbeiderparti-representanter berømmer den jobben som er gjort for å få gjennomslag i Stortinget for den nye motorferdselloven, selv om de ikke fikk gjennomslag hos sine egne representanter, sier Bengt Rune Strifeldt, som er fylkesordførerkandidat for Finnmark Frp.

– Det er litt populistisk av Ap å nå gå ut og ta æren for noe de ikke fikk gjennomslag for. Det var Frp som fikk dette til å gå igjennom, legger han til.

Svarte miljøforkjempere

Det var onsdag at Tana-ordfører Frank Ingilæ, som representerer Ap, uttalte seg i en reportasje på radioen hos NRK. Om de nye reglene for skuterkjøring.

I saken retter først Naturvernforbundet kritikk mot forskriftsendringen. Ingilæ svarte på kritikken, i denne sammenhengen som leder av Øst-Finnmark regionråd.

Blant annet ba Ingilæ, som selv har kjempet for lovendringen, Naturvernforbundet om å konsentrere seg om «større og viktigere saker», og sa at de nye reglene var positiv for folk som er ute i naturen.

Snøskuter

Hittil har de ikke hatt lov til å kjøre mer enn 300 meter ut fra løypene, men nå utvides denne adgangen.

Foto: Sigve Nedredal / NRK

– Ønsket innstramming

Strifeldt tolker Ingilæs uttalelser som et Ap-utspill. Ifølge ham ble høringsforslaget fra Øst-Finnmark regionråd ikke støttet av Aps representanter i stortingskomiteen.

– Vi har jobbet både fra Finnmark Frp og Finnmark Høyre for å få komitémedlemmene med på en liberalisering av motorferdselloven. Arbeiderpartiets representanter på Stortinget og i komiteen ønsket en innstramming av regelverket. De hadde også et argument om at det ikke var behov for rekreasjonsskjøring med snøskuter i Norge, sier Strifeldt.

De nye reglene åpner blant annet for at dersom en skuterløype krysser et islagt vann, så kan begrensningen om å holde seg innenfor 300 meter fra løypa oppheves. Dette opprører blant annet miljøbevegelsen.