NRK Meny
Normal

Mann stukket med kniv – kvinner er mistenkt

En mann ble sendt til sykehus etter at han ble stukket med kniv i Nesseby i natt. Flere kvinner kan ha stått bak volden, og de involverte var trolig påvirket av flere rusmidler, ifølge politiet.

Nesseby
Foto: Marit Laila Anti

– Det kunne endt dramatisk, men det har vært et heldig utfall, sier operasjonsleder Svein-Erik Jacobsen til NRK.

Mannen ligger nå på Kirkenes sykehus. Knivbruken skjedde i en privat bolig, trolig mellom en time og en halvtime før politiet fikk meldinga klokka 02.29 i natt.

I utgangspunktet er én bestemt kvinne i 30-årsalderen mistenkt for volden mot en bekjent, men forholdene er såpass uavklart at politiet tar mange forbehold – også om at flere kvinner i samme aldersgruppe kan stå bak.

Kunne ikke avhøres

– Det er flere involverte. Noen har latt seg avhøre, noen har ikke vært villig, og andre ikke i stand til det, sier Jacobsen.

Politiet regner med at de som var til stede var påvirket av både alkohol og andre rusmidler.

– Vi kjenner ikke foranledningen, og vet ikke om noe motiv eller hva som har utløst det. Vi har sikret noen gjenstander, også spor i form av DNA, både fra de involverte og på det vi mener er våpenet.

Ikke i varetekt

Ingen er i varetekt etter hendelsen, både fordi omstendighetene fortsatt er uklare og fordi politiet mener betingelsene for fengsling ikke er til stede.

– Vi mener det ikke er fare for verken gjentakelse, bevisforspillelse eller unndragelse, sier Jacobsen. Han regner med at flere forhold rundt saken er avklart i løpet av helgen, men at viktige svar fra DNA-prøvene vil ta flere uker.