Normal

Mann som ikke kunne pågripes kan nå pågripes

En mann i slutten av 20-årene, som knyttes til kriminell virksomhet både i Øst- og Vest-Finnmark over lang tid, er erklært strafferettslig tilregnelig i en ny rapport, det skriver iFinnmark.no.

Politiet i Vest-Finnmark

I fjor måtte politiet gå ut på Facebook og beklage til befolkningen at de ikke kunne pågripe mannen som stod bak flere tyveriraid.

Foto: Skjermdump.

Den 27 år gamle altamannen har i flere år begått en iherdig vinningskriminalitet i Vest-Finnmark.

Han begår i hovedsak grove tyverier fra bolighus, lommetyverier og stjeler kredittkort.

Mannen har også brutt seg inn i hus på nattestid, mens det var folk som sov i huset.

Kjenning av politiet

Altamannen er godt kjent av politiet, og de har lenge vært fortvilet over situasjonen, siden de ikke har kunnet gjort noe med saken.

Mannen har nemlig vært regnet som strafferettslig utilregnelig, og har verken kunnet pågripes eller straffes for sine handlinger.

Dermed har politiet måttet la mannen gå hver gang.

Ny vurdering

Nå er det imidlertid slutt, det melder iFinnmark.no:

– Vi følte at bakgrunnen for tidligere observasjon av vedkommende var mangelfull, og at man trengte en dypere innsikt. Derfor begjærte vi for retten at det skulle gjennomføres en ny observasjon. Vi har nylig fått inn rapporten, og den konkluderer med at vedkommende er strafferettslig tilregnelig, sier politiadvokat Jon Kåre Olsen i Øst-Finnmark politidistrikt til iFinnmark.no.

Ifølge avisa varsler lensmann i Alta, Øyvind Lorentzen, at mannen nå vil få lik behandling som alle andre dersom han blir pågrepet for straffbar aktivitet.