Måneskinnsopera i mørketid

Dansefestival Barents går inn i sluttfasen med blant annet en opera for fire personer. Men hva stykket «The Moon» handler om, vil tekstforfatteren la publikum få avgjøre.

MaisonDahlBonnema

Fra forestillingen 'The Moon', som har urpremiere i Hammerfest lørdag kveld.

Foto: MaisonDahlBonnema

– Det er noe nytt hver dag det, er det noe kryptiske, men lattermilde svaret fra Hans Petter Melø Dahl.

Sammen med sin kone Anna Sophie Bonnema har han valgt å legge urpremièren av «The Moon» til Hammerfest under paraplyen til Dansefestival Barents.

– Vi er fire på scenen som veldig ofte synger med én stemme. Det er et slags forbrødringsritual, der vi skyter baller i alle retninger, sier Melø Dahl.

Tolkning

Han understreker at publikums tolkning går foran hans egne intensjoner med oppsetningen.

– Hovedtanken bak det vi holder på med er at folk er smarte nok til å tenke sjøl. Det jeg prøver å gjøre, er å lage et landskap som folk kan kjøre i, putte hodet sitt inni og lage sin egen historie, sier Melø Dahl.

MaisonDahlBonnema

Det er ekteparet Anna Sophia Bonnema og Hans Petter Melø Dahl som står bak stykket «The Moon», som er en del Dansefestival Barents. Til venstre produsent Gulli Kristina Sekse.

Foto: Allan Klo

Dansefestival Barents

«The Moon» er én av omlag 30 forestillinger som fremføres i Hammerfest under Dansefestival Barents. Festivalen er inne i sitt trettende år, og har etter hvert utviklet seg til det største arrangementet for profesjonell dans i landsdelen.

Etter Hammerfest skal «The Moon» til Trondheim og Bergen, før turneen avsluttes i Amsterdam i begynnelsen av desember.

Produsent Gulli Kristina Sekse forklarer handlingen slik:

– The Moon er en forestilling som lever litt i seg selv – en slags tilstand og stemning som publikum inviteres inn i. Her skapes et landskap eller et univers uten tid og sted der man kan lage sin egen historie eller enkelt bare være tilstede i, forteller hun.