Lærer tiltalt for vold mot seks elever

En kvinnelig lærer ved en skole i Finnmark er tiltalt for vold mot seks elever, fire gutter og to jenter. Forholdene skal ha skjedd fra 2013 og fram til juni i fjor.

Sør-Østerdal tingrett

En lærer i Øst-Finnmark er tiltalt for vold mot elever.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Det er politiet i Finnmark som har tatt ut tiltale mot kvinnen, som arbeider som lærer ved en ungdomsskole i Øst-Finnmark. De seks forholdene hun er tiltalt for fant sted i tidsrommet 2013 til 2015, og tar for seg all vold som har skjedd i undervisnings-sammenheng.

Tiltalte tatt ut av skolen

I følge tiltalen må hun nå møte i retten beskylt for å blant annet ha slått elever i hodet, dratt i øret, knipset på kinnet, slått en elev i handa med en bok og truet med å slå med pekestokk.
Hun står også tiltalt for å ha dratt stolen vekk fra under ei jente slik at hun falt i gulvet og slo ryggen.

Læreren er nå tatt ut av skolen, fram til saken kommer opp i retten på nyåret.

Vidar Zahl Arntzen

Tiltaltes forsvarer Vidar Zahl Arntzen.

Foto: Tarjei Abelsen / NRK

Hennes forsvarer, advokat Vidar Zahl Arntzen, sier til NRK at han ikke kan kommentere saken foreløpig. Forsvaret har ikke mottatt alle papirene i saken så langt.

Tiltalen omfatter hendelser over tid

NRK har ikke fått kontakt med politiet, rektor rådmann, eller elevenes advokat. Men advokat Edel Olsen som bistår barna i saken sier til ifinnmark.no at tiltalen omfatter hendelser over tid og at foreldrene til barna hun representerer, er glade for at saken nå har kommet til retten.
Advokat Edel Olsen understreker at lærerinnen ikke er dømt i saken enda, og betegner saken som spesiell.