NRK Meny
Normal

Kvinne savnet etter fjelltur med venninner: – Det er en stresset stemning

Det er snart 48 timer siden kvinnen i 50-årene forsvant på Sørøya utenfor Hammerfest.

Leteaksjon Sørøya

Leteaksjonen organiseres fra Breivikbotn, der dette bildet ble tatt søndag kveld.

Foto: Marte Bjørnå / Sivilforsvaret

Til tross for både helikopter og systematisk søk på bakken har redningsaksjonen enda ikke gitt resultater.

– Det er en stresset stemning. Alle har lyst på funn, vi er mange mannskap i sving og vi begynner å bli «gira» på at vi snart sirkler oss inn, sier Mats Hansen Helander.

Han er operativ leder for Røde Kors, og er en del av mannskapet som leter etter den savnede kvinnen på Sørøya utenfor Hammerfest.

Kvinnen har vært forsvunnet siden lørdags kveld, da hun bestemte seg for å snu og gå ifra to venninner på en tur mellom Sørvær og Nordsandfjord.

Kvinnen har siden da vært forsvunnet, men skal i løpet av søndagen ha vært i kontakt med familien via telefon. Hun var da usikker på hvor hun selv befant seg. Man har ikke hørt fra kvinnen siden.

– Vi har et godt samarbeid med politi, Norske Redningshunder, Norsk Folkehjelp og alle andre instanser som er her ute nå. Vi prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, og tenke slik man må tenke, sier Helander.

Laster kart, vennligst vent...

Kvinnen gikk fra Sørvær i Hasvik på Sørøya i østlig retning mot Nordsandfjorden.

Etterlyser vitner

Politiet har fortsatt håp om å finne kvinnen i god behold, etter at hun ble meldt savnet natt til søndag.

De ønsker nå å komme i kontakt med alle som kjørte på strekningen mellom Sørvær og Breivikbotn på lørdag.

– På bakken gjennomsøkes teig for teig systematisk samtidig som streifpatruljer kontrollerer langs ulike mulige ruter, opplyser operasjonsleder Gunnar Øvergaard ved Finnmark politidistrikt.

Den savnede kvinnen er i slutten av femtiåra, tur- og fjellvant og godt kledd. Hun er 1,50 meter høy og opprinnelig fra Korea, har svart hår og var kledd i svart bukse, blå jakke og hadde blå ryggsekk.

En stor leteaksjon

Søndag ble det gjort søk i terrenget med store mannskaper: frivillige, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder, Statens naturoppsyn, brannvesenet, Reinpolitiet, Heimevernet, Norges lotteforbund og Sivilforsvaret.

To redningsskøyter, fartøyet Vekteren og Kystverkfartøyet Strilborg samt Sea King og flere andre helikoptre med varmesøkende kamera deltok også i søket, opplyser politiet.

Leteaksjonen mellom Sørvær og Nordsandfjorden engasjerer hele kommunen.

Det har vært dårlig vær med regn og tåke i området de siste dagene, noe som har gjort arbeidet vanskelig for letemannskapene. Mandag lettet tåka, og totalt tre helikopter er nå i lufta for å lete etter kvinnen.