NRK Meny
Normal

Kvinne hentet av Sea King etter skuterulykke

En kvinne er sendt til Kirkenes sykehus etter en skuterulykke i Hamningberg i Båtsfjord Kommune. Hun skal ikke være alvorlig skadet. Politiet vet ikke hva som har forårsaket ulykken.

Hamningberg
Foto: Google Maps

– Vi fikk en melding fra Hovedredningssentralen (HRS) om en skuterulykke som har skjedd i Hamningberg ca. klokken 18.05, forteller Henning Robertsen, operasjonsleder i Øst-Finnmark politidistrikt. Det var kun en person involvert i ulykken – en kvinne.

– Det var dårlig vær i området og det var usikkert om helikoptret kunne ta seg fram. Så vi satte også i gang en alternativ redningsaksjon ved å sende kystvaktskipet KV. Farm som lå i Vardø.

Robertsen forteller at de fikk sendt avgårde ambulansepersonell som hadde fri med kystvakta for på den måten å unngå at befolkningen i Vardø skulle stå uten ambulansetilbud.

– Det viser at folk er villig til å stille opp og vi er veldig takknemlig for det.

Ambulansepersonellet fikk også med seg en slede for på den måten å frakte med seg kvinnen. Planen var å bruke skutere som var på stedet. Men redningshelikoptret fikk landet, og har nå fraktet kvinnen til Kirkenes sykehus.

Robertsen kan ikke si noe om skadeforløpet, men kvinnen skal ikke ha vært alene på tur men endel av et følge på minst to skutere.

Finnmarkssykehuset opplyser at kvinnen ikke skal være alvorlig skadet.