NRK Meny
Normal

Har laget kulturhus på dugnad

I årevis har Vadsø kommune utredet et nytt kulturhus i byen, men uten at det har ført til noe. I høst ble vadsøværingene lei av å vente, og på rekord tid har de nå bygd seg et kultursted på dugnad.

From InfoDispatcher.SingleFileImporter

Kulturhus på dugnad i Vadsø

De har ikke fagbrev på gulvlegging eller på maling. Men nå er dugnadsgjengen i Vadsø straks klare til å legge siste hånd på verket for byens nye kultursted.

– Det her blir en fantastisk kulturscene. Et møtested for hele Vadsøs kulturliv og organisasjonsliv, for profesjonelle og amatører, et hobbyrom for hele byen, forteller initiativtaker for Kooperativet Kulturscene, Maria Utsi.

Maria Utsi

Initiativtaker for Kooperativet Kulturscene er Maria Utsi.

Foto: Arnstein Jensen

Har fått god dugnadshjelp

Folk i Vadsø har ventet og ventet på et nytt kulturhus uten at noe har skjedd. Før jul tok vadsøværingene derfor saken i egne hender. På en måned har et litt slitent lokale blitt pussa opp, malt, rydda og strigla på dugnad. Omlag 1500 arbeidstimer er lagt ned.

Maria Utsi forteller at de er blitt nedrent av folk som vil være med å skape dette kulturstedet, og Marju Ballo er en av dem.

– Jeg har ikke telt timer jeg har vært her, men det har blitt en del, kanskje 60 - 70 timer, forteller Ballo.

Kooperativet

kulrurscenen er laget på dugnad og skal drives på dugnad.

Foto: Arnstein Jensen

Skapt et eierforhold til kulturscenen

Kulturhuset har fått navnet Kooperativet, og skal også drives på dugnad.

– Vi har klar å skape et slags eierforhold til dette stedet. Alle har malt en vegg, eller gjort noe annet. Tanken er at stedet skal drives som et studenthus. Det skal være drift på frivillig basis, og stedet skal styres ut fra det brukerne ønsker å bruke det til, forteller Maria Utsi.