NRK Meny
Normal

Vant etter VM-hilsen, håper på norsk gull

Det norske kvinnelandslaget gjør det bra i håndball-VM i Danmark: – Vi håper det blir gull, sier spillere fra Alta IF 16, som selv sikret seier i helgen, etter å ha fått en videohilsen fra landslaget.

VM

Helene Stordalen, Johanne Wøhni Hansen og Anna Haddal har sammen med laget sitt fått og sendt videoer med lykkeønskninger til landslaget i Danmark. Se filmene lenger ned i saken.

Foto: Marte Lindi / NRK

Det norske teamet er fornøyd med resultatene i Håndball-VM så langt. Tidligere denne uken slo de Tyskland 28-22. Onsdag spiller de kvartfinale mot Montenegro.

Men spillerne er ikke i Danmark alene. I støtteapparatet rundt laget jobber mange mennesker i kulissene, som finnmarkingen Mads Stian Hansen. Han er lagleder og synes det er artig at laget hittil har prestert så godt.

– Vi har hatt en stigning gjennom hele mesterskapet, og seieren mot Tyskland var prikken over i-en, sier Hansen.

Hansen har oversikt over alt som foregår rundt det norske landslaget i Danmark, for ting skal gå på skinner.

– Da passer jeg på at spillerne har roen de trenger for å forberede seg optimalt, håndterer mediehenvendelser og sørger for at spillerne kommer seg til og fra hotellet, samt får i seg mat. Når ting går som planlagt er det ro og mak i leiren, sier han.

Tøff kvartfinale mot Montenegro

Onsdag er det duket for kvartfinale mot storfavoritten Montenegro. Det blir en tøff kamp. Montenegro vant 38-28 mot Angola i åttedelsfinalen.

– Montenegro er sterk. Det er et godt lag, men vi har fokus på våre egne kvaliteter og satser på å spille så optimalt som mulig. Gjør vi det vi er gode på, har vi veldig bra sjanser, mener Hansen.

Hansen får snart selskap i Danmark. Datteren Johanne Wøhni Hansen kommer for å heie frem heltene sine. Hun har troen på at Norge vil gå helt til topps.

Håper på gull

Johanne Wøhni Hansen spiller selv håndball på Alta IFs jenter 16, som vant tre seriekamper i helgen. I forkant fikk laget en video av pappa-Hansen med lykkønskninger og en hilsen fra damelandslaget:

Hele laget ble giret og fikk enda mer lyst til å spille kamp og gjøre det bra, sier Johanne Wøhni Hansen.

Etter de tre kampene som Alta-jentene vant, sendte de en video tilbake til damelandslaget:

Alta-jentenes video-hilsen til damelandslaget i Håndball-VM.

– Lagene som fortsatt er i VM er svært gode, men det er ikke umulig at Norge får gull, Johanne Wøhni Hansen. Det er i alle fall resultatet hun håper på.

Håndball-VM, kvartfinaler onsdag:

  • Klokken 17.45 Nederland - Frankrike
  • Klokken 18.00 Polen - Russland
  • Klokken 20.30 Norge - Montenegro
  • Klokken 20.45 Danmark - Romania