Kjøllefjord vant Klassequizen for tredje gang på rad

Kjøllefjord skole skal representere Finnmark i landsfinalen i Klassequizen, etter å ha vunnet knepent over Lakselv ungdomsskole.

Klassequiz-vinnere fra Kjøllefjord

VINNERE: Kjøllefjord vant årets Klassequiz i Finnmark for tredje gang på rad. Fra venstre Mariell Ødegård, Nikolay Lauritsen og Johanne Øien Persen, sammen med redaktør i NRK Finnmark, Morten Ruud.

Hele 17 skoler har deltatt i årets Klassequiz i Finnmark.

Tidlig så det ut til å bli en jevn kunnskapskonkurranse i Finnmark, for fem lag la seg i tet med ni poeng. Men så slo Kjøllefjord skole til med ti poeng, tett fulgt av Lakselv ungdomsskole.

Den poengsummen ble for tøff for resten av lagene, og dermed var finalistene klare i årets fylkesfinale.

I finalen var det Kjøllefjord som stakk av med seieren etter en ekstrarunde. Laget vant over Lakselv med et ekstra poeng.

– Hva var det som utgjorde forskjellen i dag?

– Det var kanskje litt flaks, sier Nikolay Lauritsen.

De har allerede fått tilbakemeldinger fra klassekammerater og rektor ved skolen. Dette er altså tredje gang Kjøllefjord vinner Klassequizen i Finnmark.

– Er det noe som skiller Kjøllefjord skole fra andre, siden dere vinner for tredje året på rad?

– Mange av lærerne våre følger ikke boka slavisk. De er opptatt av samfunnsaktuelle tema, sier Johanne Øien Persen

laget fra Kjøllefjord, Mariell Ødegård, Nicolay Lauritsen, Johanne Øyen Persen

Mariell Ødegård, Nicolay Lauritsen, Johanne Øyen Persen fra Kjøllefjord skole gjør seg klar til Klassequiz.

Foto: privat

– Håper mange hører på oss

De tre som representerer Lakselv ungdomsskole er Kristine Celia Nilsen, Amanda Pedersen, Ansgar Lura, mens laget fra Kjøllefjord skole er representert ved Mariell Ødegård, Nikolay Lauritsen og Johanne Øien Persen.

Kunnskapsduellen mellom Kjøllefjord og Lakselv kunne du høre på radio onsdag ettermiddag, Klassequizen ble også sendt direkte på nrk.no/finnmark.

– Jeg håper mange hører på oss. Det blir en spennende finale, og vi gleder oss, sier Johanne Øien Persen som er en av de tre på laget fra Kjøllefjord.

Vinneren av årets fylkesfinale går videre til de nasjonale finalene. I år er det to semifinaler og en finale på riksdekkende TV i beste sendetid fordelt på lørdagene 13/5, 20/5 og 27/5.

Klassequiz

Se finalen en gang til her. Programleder er Andrea Lindquist.