NRK Meny
Normal

Kjøllefjord er verdens fineste plass

Det er ingenting som slår Kjøllefjord, for de som er glad i friluftsliv. Det mener Kirsti Krogh, som er født og oppvokst på stedet. Havklippen «Finnkirka» i solnedgang er bare et eksempel på de mange naturopplevelsene.

Finnkirken i solnedgang
Foto: Kirsti Krogh

Selv er Kirsti svært glad i friluftsliv og bruker naturen så ofte hun kan. På turene har hun med seg en fast følgesvenn; nemlig kamera.

Kirsti Krogh

Kirsti Krogh elsker naturen og hun elsker å ta bilde av den. Slik vil hun inspirere andre til å dra ut i naturen

– Hobbyen min kan man si er naturen og friluftsliv, mens det å ta bilder er noe som hører med. Jeg vil ikke betegne meg som fotograf, selv om jeg tar mye bilder, forteller Krogh.

Unikt bilde av «Finnkirka»

Bildet av «Finnkirka» i solnedgang er svært spesielt, for det er ikke enkelt å få fanget øyeblikket som Kirsti har klart å få dokumentert. Det er nemlig bare noen få dager at solen står akkurat slik som den gjør på bildet.

– Akkurat med den høyden, over finnkirka, er ikke et vanlig skue. Der har jeg vært heldig med været og solen, alt lå til rette for et godt bilde, foklarer Kirsti

For den som måtte tru at bildet er behandlet så tar de feil, Kirsti hevder alle hennes bilder er helt naturlige.

– Det er bare en grunn til det, jeg orker ikke sette meg inn i de programmene, ler hobbyfotografen.

På vei ut å fange havet

Når NRK snakker med Kirsti på telefon er hun innom hjemme en liten tur, nye batteri til kamera må fylles på. Nå skal havets bølger fanges.

– Akkurat nå er havet så utrolig fint, flotte og nydelige bølger som slår. Så jeg skal kjøre ut å se, dukker det rette motivet opp så blir det et nytt bilde, forteller Kirsti.

Det er friluftsinteressen som står høyest, men det blir mange bilder av det. Så mange har det blitt at hun har opprettet en egen side på facebook, Kirstis naturbilder. Med denne siden ønsker hun å motivere andre til å bruke naturen.

– Jeg håper at det skal få andre til å dra ut å bruke naturen. Vi har det jo utrolig fint

Kjøllefjord

Havet og bølgene. Et bilde Kirsti har tatt på en av sine turer opp gjennom årene.

Foto: Kirsti Krogh

her oppe. Jeg er ute året rundt, men fjellfiske er det som jeg liker aller best. Vi har jo flere hundre vann, fjorder og viker å boltre oss i, avslutter Kirsti.