NRK Meny
Normal

Kathrine (14) trener med guttene for å få plass på landslaget

Kathrine Pleym fra Vadsø er regnet som et av de største talentene innen jentefotball i Nord-Norge. Dette gjør at hun trener med gutter når hun deltar på kretslagssamlinger i regi av Finnmark fotballkrets.

Fotballtalent

Kathrine Pleym fra Vadsø trener sammen med guttene.

Foto: NRK

– Målet er å komme på J 15 landslaget denne sesongen. For å klare det trener jeg nesten hver dag, sier den ambisiøse 14-åringen.

Kathrine Pleym trener og spiller for både småjente og småguttelaget til klubben Norild IL.

Et steg på veien mot spill for aldersbestemte landslag er deltakelse på kretslagssamlinger. Utviklingssjefen i Finnmark fotballkrets Vidar Johansen sier at de er opptatt av å legge forholdene best mulig til rette for stortalentet.

– Kathrine trener med guttene når hun er på samling. Dette for å gi henne et best mulig tilbud i forhold til nivået hennes. Slik vi vurderer det er hun så suveren blant jentene at det er naturlig at hun får trent med og matchet seg mot jevnaldrene gutter istedenfor jenter, forklarer Johnsen.

Kathrine (14) trener med guttene på kretslagssamling


Blir bedre av å være allsidig

– Jeg driver med langrenn i tillegg til fotballen. Det betyr at om jeg ikke trener fotball eller spiller kamp en dag, er jeg som regel opptatt med skigåing, sier den energifulle ungjenta.

– Men satser du like mye på langrenn som på fotballen?

– Nei, det er først og fremst fotballen jeg satser på, men det er veldig fint å ha en idrett også på vinterstid, sier Pleym.

Videre forklarer hun fordelene med å drive med flere idretter.

– Gjennom skigåingen får jeg mye kondisjonstrening som er til stor nytte også på fotballbanen, smiler hun lurt.


Tøff i duellene

– Hun ligger langt framme når det gjelder tekniske ferdigheter og den biten der, men det som først og fremst gjør at Kathrine skiller seg ut er at hun trøkker voldsomt til i spillet uansett hvem hun møter, sier trener for Norilds småguttelag Andreas Rushfeldt.

– Hvordan klarer Kathrine seg mot guttespillere?

– Hun klarer seg veldig bra og jeg ser ingen begrensninger på hvor langt hun kan nå, bare hun selv vil det nok, forklarer treneren.

Og Kathrine anbefaler andre jenter å trene med gutter for å bli bedre.

– Det er mer dueller, det går litt fortere og man får ikke så god tid med ballen. Jeg føler jeg har stort utbytte av å trene med guttene og anbefaler andre som har muligheten til å gjøre det, avslutter det blide fotballtalentet.