Normal

Kan en tysk ølfestival øke bolysta?

– Ja, definitivt! Det mener initiativtakerne til Oktoberfest i Vadsø. På kort tid hev de seg rundt og laget en ny festival da det ble kjent at ti år med Kongekrabbefestivalen er historie.

Oktoberfest i Vadsø

Laura Jensenius og Jan-Steve Larsen er klar til å servere under oktoberfest i Vadsø Ryktene sier at flere har tenkt å kjøre lederhosen-stilen under festivalen, så ikke la deg forvirre om du treffer på flere mennesker med denne type bekledning.

Foto: Liss Jacobsen / NRK

– Det er superviktig for bolysta. Vi skal ikke bare ha en plass å bo og jobbe. Det handler om trivsel, samhold og at vi har noe som er positivt i hverdagen. Vi har allerede Varangerfestivalen som er et årlig høydepunkt for alle i byen, men det må være rom for mer.

Maritha Betten

Maritha Betten som er primus motor for oktoberfest i Vadsø mener folk i byen trenger en folkefest. Det øker trivselen.

Foto: Privat

Marita Betten som er en av initiativtakerne har ikke hatt mange uker på seg for å få stablet på beina Oktoberfestivalen som er 21 og 22 oktober. Men bare man tenker positivt så får man til det meste, mener hun.

Betten mener at byen er såpass stor at det kan skapes flere høydepunkt i året, noe som er positivt for hele befolkningen.

– Vi håper virkelig at folk er med å støtter opp sånn at dette kan bli en årlig tradisjon. Det skal være en folkefest og en festival som treffer mange.

Gratis barnefestival

For arrangørene var det viktig at festivalen også gjør noe positiv for barna i byen. Lørdag klokken 11.30 er det klart for et stort barneprogrammet.

Her er det Hip Hopp- kurs, profesjonell klovn, fotballturnering, konsert og mulighet for å kjøre med hest og vogn. Og det beste av alt – det er gratis.

– Alt skal være gratis sånn at alle barn på lik linje skal kunne delta. Det er en gedigen spleisefest. 1000 is skal finne veien til is-sultne barnemager. Vi vil helst ikke ha en eneste is igjen når lørdagen er over, sier Betten.

Hun berømmer næringslivet i Vadsø for at de har vært med på denne spleisefesten.

– Hadde de ikke vært med på det så hadde vi aldri kunne ha et gratis program for barna.

Arrangørene av Oktoberfestival i Vadsø

Festivalen er et samarbeid mellom fem bedrifter i Vadsø. Fra venstre: Paramjeet Bedi - Indigo Torodd Johnsen - Bajasso Maritha Betten - Opticom Ølli Jessen - Utleieservice Petter Dahl - ASVO

Foto: Privat

Økt bolyst

For Per Ragnvald Dahl på Det hvite hus i Vadsø var det en selvfølge å bidra.

– Det er et kjempegodt tiltak særlig når Kongekrabbefestivalen forsvant. Her er det både

Sekretær i Vadsø Amcar klubb

Petter Dahl har lenge ønsket seg en ølfestival i Vadsø. Han mener det kan være samlende for befolkninga.

Foto: Liss Jacobsen / NRk

fest, musikk og øl for de som liker det. Og det gjør jo også jeg - av og til, humrer Dahl.

– Hvor viktig er det med en slik festival for bolysta?

– Klart det er viktig – særlig når det er stille tider. Vi har jo Varangerfestivalen i august men vi kan ikke leve på det hele året. Så dette er kjempeviktig for bolysta.

Petter Dahl i Asvo mener også at det er viktig å ha noe morsomt og samlende før vi går inn i mørketiden

– Dette er sosialt og ikke minst er det viktig for familier siden det er lagt opp til et stort gratisprogram for barna på lørdag. Men vi har også tenkt på byens eldre. Det blir en forestilling med gode historier fra hele landet på Vadsø bo og omsorgssenter, også det er gratis.