Jonas vil savne Helga

– Vi blir å savne deg. Det sa partileder Jonas Gahr Støre da han hyllet Helga Pedersen sammen med nordnorske delegater på landsmøtet til Arbeiderpartiet.

Jonas Gahr Støre og landsmøtet takker Helga Pedersen og Raymond Johansen

Helga Pedersen ble takket av på Arbeiderpartiets landsmøte av Jonas Gahr Støre. Til venstre Raymond Johansen.

Foto: Arbeiderpartiet

Helga Pedersen har trukket seg som nestleder i Arbeiderpartiet, og sier også farvel til rikspolitikken og Stortinget om to år. Støre hadde mye positivt å si om Pedersen i sin tale på landsmøtet lørdag.

– Helga har vært bindeverket vårt. Alltid tydelig og lojal. Hun tar fightene når de kommer og står bak partiet. Samtidig har hun gitt Nord-Norge en moderne stemme med kunnskapen hun har. Vi blir å savne henne, sa Støre.

Har satt spor

LO-leder Gerd Kristiansen roste Pedersen for hennes samarbeidsevner.

– Jeg tror ikke Nord-Norge er klar over hvilken klar og viktig stemme hun har vært for landsdelen, framholdt hun.

Ingalill Olsen, stortingsrepresentant for Finnmark Arbeiderparti, mener innsatsen mot rovfiske er noen av de største sporene tanaværingen etterlater seg.

Leder av Troms Arbeiderparti, Cecilie Myrseth, sier det har vært av unik verdi å ha en stemme fra nord i partiets toppledelse.

– Hun har alltid vært tilgjengelig for oss, og det har vært spesielt verdifullt i arbeidet med å styrke kommuneøkonomien.

Ble først forbannet

Alf E. Jacobsen, ordfører i Hammerfest, var en av dem som løfte Helga frem da hun entret finnmarkspolitikken.

– Da jeg så at hun og Jens gikk sammen gatelangs, ble jeg først forbanna. Jeg skjønte hva som kom til å skje. I ettertid er jeg glad for at partiet har fått bruk for henne. Hun har vært både nestleder og parlamentarisk leder. Det er en stor rolle å fylle.

Og på landsmøtefesten lørdag kveld blir det mer hyllest av Helga Pedersen som nå satser på å bli sauebonde i Tana.