Ingen større enn Store, tok NM-gull

Signe Marie Fidje Store (20) kjempet seg til seier i NM lørdag. Nå ser tanaværingen framover mot VM i bryting.

Signe Marie Fidje Store

Signe Marie Fidje Store (til venstre) ble NM-mester i bryting lørdag i vektklasse 69 kilo. Her fra fjorårets OL i Brasil og kampen mot svenske Anna Jenny Fransson.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Signe Marie Fidje Store lekte seg til NM-seier i bryting lørdag i 69-kilosklassen.

Motstander Tora Berntsen fra Oslo bryteklubb hadde ingen sjanser mot den råsterke tanabryteren.

– Det gikk greit i dag. Jeg kontrollerte hele kampen og kunne ikke gjort dette annerledes. Jeg seilte dette i land, akkurat som jeg hadde planlagt, sier Store til NRK.

Kun én motstander

Store og nevnte Berntsen var eneste deltakere i seniorklassen 69 kilo under lørdagens NM i Fredrikstad. Tanabryteren skulle helst sett at hun fikk flere kamper når hun «først var i gang».

Signe Marie Fidje Store

Signe MArie Fidje Store gikk helt til topps i 69-kilosklassen i NM lørdag. Tora Berntsen fra Oslo bryteklubb på 2. plass.

Foto: Privat

– Jeg har hatt en kamp i dag og det er blitt mye venting. Men slik er det når det ikke er flere deltakere i vektklassen. Det er litt kjipt at du bare har én kamp når du er på slike stevner. Det tar litt tid å våkne, sier Store.

– Hvordan føles det å være norgesmester?

– Jeg har jo hatt den følelsen tidligere. Men det er greit å få bekreftelsen på at du er best i landet, sier Store.

Satser mot VM i Paris

Hun kom rett fra stevne i Paris og er snart ute på reise igjen. Store er tydelig på at hun framover skal satse internasjonalt. Neste mål er medalje i VM i Paris i august.

– Jeg sikter internasjonalt og bryr meg ikke så mye om det som skjer i Norge. Nå skal jeg videre på verdenscupstevner flere steder. Dette er min andre sesong som senior og jeg forsøker å hevde meg.

– Hvor god kan du bli?

– Om jeg holder meg skadefri, og ting går som jeg har planlagt, er målet å ta medalje i VM i år, sier Store.