NRK Meny
Normal

I morgen starter arbeidet med å finne årsaken til dødsulykken

Tirsdag starter Nordkapp lensmannskontor etterforskningen av ulykken der tre tyske turistfiskere omkom lørdag kveld.

Ulykkesbåten

ULYKKESBÅTEN: Bildet som er tatt av Kystvakten viser ulykkesbåten om bord kystvaktskipet KV Harstad. Kystvakten oppgir at skader på skrog og rekkestøtter trolig har oppstått under snuing, tømming og berging av båten.

Foto: Kystvakten

Lørdag kveld druknet tre tyske fisketurister i 50-årene, da båten deres kantret nord for Gjesvær i Finnmark.

De tre var en del av et reisefølge på tolv personer, som var i Norge som en del av en bursdagsfeiring, skriver iFinnmark.no.

Tirsdag starter arbeidet med å kartlegge årsaken til kantringen, oppgir operasjonsleder i Vestfinnmark politidistrikt til NRK. Siden det er pinse, vil det ikke bli gjort noen undersøkelser mandag.

Det var godt vær, men litt tung sjø i området der ulykken skjedde. Det var ingen vitner til ulykken.

Søndag ble havaristen fraktet inn til Hammerfest. Båten, en Aquasport 222 med en 140 hestekrefters motor, skal undersøkes av Statens havarikommisjon og politiet.

Bilder av ulykkesbåten viser en del skader både på skrog, og rekkestøtter, men Kystvakten oppgir at disse skadene trolig har oppstått under snuing, tømming og berging av fartøyet.

Drukningsulykke Gjesvær

Helene Walsø-Kanstad, daglig leder i Barents cabin, cruise and dining, forteller at reisefølget til de omkomne turistene har det tungt.

Foto: Rune Berg/NRK

Daglig leder i fisketurismefirmaet Barents Cabin, Cruise & Dining, Helene Walsø-Kanstad, forteller at det tyske reisefølget har det svært tungt. I dag reiser de hjem til Tyskland.

Siden 2010 har fem utenlandske turister på båtferie i Finnmark mistet livet, viser en oversikt NRK har laget.

Laster kart, vennligst vent...