NRK Meny
Normal

I kveld sender vi direkte fra 10 kommuner i Finnmark

Tidenes valgsending får du levert av NRK Finnmark og Amedia.

Valgsending Alta

Studio i Alta klargjøres før kveldens sending, som vil bli den største satsingen på valg i mediefinnmarks historie. Fra vesntre: redaktør Morten Ruud, fotograf Kai Erik Bull og teknisk sjef Ole Sommarset.

Foto: Marte Lindi/NRK

Valglogo

Lurer du på hvem som tar over ordførerkjedet i din kommune i kveld?

Eller om naboen kommer seg inn i kommunestyret? Og hva vil nettopp det ha å si for om makten flyttes fra borgerlig til sosialistisk side, eller motsatt – eller andre veien?

Panel og debatter

I samarbeid med Amedia gir NRK Finnmark deg tidenes valgsending i kveld fra klokka 19.00 her på www.nrk.no/finnmark.

I fem timer sender vi direkte på nett-tv og gir deg alle resultater fra Finnmarks 19 kommuner – samt fylkestingsvalget. Dersom du ikke kan følge sendingen på nett-tv sender vi også hele valgmaratonet på NRK P1 Finnmark.

I studio i Alta stiller vi med et folkepanel og et redaktørpanel – for å gi deg analyser om politikkfinnmark.

Programlederne, NRKs Gyda K. Hesla og Robin Mortensen og iFinnmarks Kenneth Strømsvåg leder sendingen, som går fram til midnatt.

Reportere vil være direkte inne fra valgvaker i Kirkenes, Vadsø, Vardø, Kvalsund, Hammerfest, Alta, Honningsvåg, Lakselv og Båtsfjord. NRK Sápmi stiller med reporter i Karasjok.

NRK Finnmark deltar også i den nasjonale valgsendingen på NRK1, med totalt 40 minutter direkte fra landets nordligste fylke.

Valgsending Alta

NRK Finnmark og Amedia samarbeider om valgsending under årets lokal- og fylkestingsvalg. Fra venstre: Ole Sommarset, Kai Erik Bull, Merete Jørstad og Kenneth Strømsvåg.

Foto: Marte Lindi/NRK

– Historisk satsing

Totalt blir dette den største satsingen på valg noensinne i mediefinnmarks historie, sier Morten Ruud, redaktør i NRK Finnmark.

– Vi legger opp til at vi skal få med resultater og spenning og utvikling i årets valg. Her er det gleder og sorger. Vi er gjennom vårt samarbeid med Amedia og NRK Sápmi tilstede på mange valgvaker, og dette er en historisk satsing fra NRK Finnmarks side. Vi har aldri vært så bredt ute som vi kommer til å være i kveld, sier Ruud.

– Hvorfor bør folk i Finnmark følge dagens sending?

– For å bli opplyst om utviklingen i Finnmark. Dette er en fantastisk mulighet til å få nærmere kjennskap til eget fylke og de viktige tingene som berører seg her i de forskjellige kommunene, sier Ruud.

Det viktigste? Å stemme

Vi minner for ordens skyld om at det vitkigste du gjør før du setter deg ned foran kveldens valgsending er å stemme.

Fortsatt usikker på hva du skal stemme? Prøv NRKs valgomat!