NRK Meny
Normal

Hvor er Finnmarks beste fiskevann?

NRK Finnmark vil ha din hjelp til å finne frem til det beste fiskevannet i fylket. Hvor får du den største fisken i Finnmark?

Isfisking i Oslo

Hvor er det beste fiskevannet i Finnmark? Send inn ditt tips og vær med i trekningen av flotte premier.

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Frem til 1. mai kjører NRK Finnmark en konkurranse hvor du kan nominere Finnmarks beste fiskevann.

Programleder for NRK Finnmarks ettermiddagssending på radio, Robert Lundgren, gleder seg til å få inn mange tips fra lytterne.

– Vi vil løfte frem en av de store godene med å bo i Finnmark, nemlig fisket. Så vær med og del noen av de gode fiskeopplevelsene. Jeg vet at «hemmeligvannet» er hemmelig. Men vi er rause her opp, så jeg tror noen gjerne vil dele med oss, sier han.

Hvor bor Finnmarks største ørret?

Per Edvard Johnsen

Per Edvard Johnsen med sin ørret på seks kilo som han fikk på Iešjávri i år.

Per Edvard Johnsen vet akkurat hvor han skal fiske for å få de største ørretene. Søndag slo det til igjen på Iešjávri, da kunne han dra opp en ørret på seks kilo.

Det er bare en måned siden sist han hadde en sværing på kroken, da var det en ni kilos ørret. Det er ikke tilfeldig at han har fått to så store fisker på kort tid.

– Jeg er født og oppvokst her på Nedre Mollisjok og kjenner til vannene som min egen bukselomme. Ørreten har også en fast rute den vandrer så hvis man kjenner til den ruten og har tålmodighet så har man den på kroken, forteller isfiskeren.

Innlandsfiske i Finnmark

Innlandsfiske i Finnmark på sommeren.

Foto: Ole Jakob Vorraa / Samfoto

Hemmelige fiskevann

Lars Krempig er en ivrig fisker og har vært på flere turer med stor fangst. Det er spesielt en isfisketur i desember han husker godt. Til sammen fikk de en fangst på 8 kilo.

– Kan du fortelle hvor dere var?

– Hvor det var!? Ja, det kan du bare lure på. Det er så hemmelig at jeg vet ikke om det selv engang, sier han og ler.

Han innrømmer at det går litt prestisje i å vite om hvor de beste vannene er.

– Ja det er jo det. Men det er mest morsomheter rundt det. Mange snakker jo om Javri Javri ("vann vann" på samisk) som skal ligge en plass der ute. Jeg tenker at det ikke er det som er viktig. Det finnes jo mange slike vann. Det er jo derfor vi bor her i Finnmark, sier han.

Slik isfisker du i påska!

Lars Krempig og sønnen Narve. I denne videoen lærer Lars bort noen isfiske tips og triks. Video: Kristian Sønvisen Bye.