Høyreleder: – Avinor, dere lyver!

Jo Inge Hesjevik (H) har mistet all tillit til Avinor. Han mener flyplass-selskapet lyver når de hevder at rullebanekutt på Banak i Porsanger ikke vil få noen konsekvenser.

Norwegian på Banak

SKAL BLI KORTERE: I dag er rullebanen på Banak lufthavn 2.800 meter, men Avinor har foreslått å forkorte rullebanen med 300 meter – mot næringslivets og politikernes protester.

Foto: Sigve Nedredal / NRK

– Avinor sier det vil få null konsekvens, jo mer man ser på det dess klarere blir det at det vil få en konsekvens. Nøyaktig hvor stor den vil bli er vanskelig å si, men at den er betydelig, det synes klart.

Jo Inge Hesjevik

Jo Inge Hesjevik, leder i Finnmark Høyre

Foto: Stian Strøm / NRK

Jo Inge Hesjevik, leder i Finnmark er forbannet på Avinor. Han frykter at Avinors planlagte reduksjon av rullebanelengden ved Lakselv lufthavn Banak vil føre til negative konsekvenser for satsing på blant annet turisme i Finnmark.

Avinor er på sin side ikke enige. De står fast ved at Banak vil kunne brukes akkurat som i dag, selv med færre rullebanemeter.

Les også: Her vil Avinor forkorte rullebanen – men ikke så mye som fryktet

– Ingen vesentlige endringer

– Asfalten vil fremdeles være der, så rullebanen vil se helt lik ut som den gjør i dag, sier kommunikasjonssjef i Avinor Gurli Høeg Ulverud.

– Vi sier som vi tidligere har sagt: den praktiske bruken av rullebanen i Lakselv vil ikke få noen vesentlige endringer.

Det er en påstand Hesjevik ikke mener holder vann.

– Det er løgn, det kommer til å bli dokumentert at det er løgn, sier Hesjevik.

– Selvfølgelig får det operasjonelle betydninger, selvfølgelig kommer vi til å klare å vise det. På ett eller annet tidspunkt må også Avinor sette seg ned og beregne hvor store de blir.

Avinor fremholder at deres fagfolk har vurdert konsekvensene. Høyretopp Hesjevik er imidlertid ikke fornøyd og ønsker nå få på plass ekstern vurdering av saken.