NRK Meny
Normal

To personer reddet fra forlis med fiskebåt

Redningsleder ved Hovedredningssentralen betegner aksjonen som «etter boka».

Kart - Tromsøflaket

Båten forliste på Tromsøflaket, men mannskapet kom seg tørrskodd over i en flåte.

Foto: NRK

Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS) fikk torsdag formiddag en nødmelding fra et fiskefartøy på Tromsøflaket, et havområde nord for Nord-Troms.

Hovedredningssentralen fikk nødmelding fra en båt som befinner seg på Tromsøflaket, et havområde nord for Nord-Troms, klokka 09:43 torsdag formiddag.

– Klokka 11:20 fikk vi bekreftet at redningshelikopteret hadde plukket opp de to som var gått om bord en redningsflåte etter at båten deres forliste. De er i god behold. Nå returnerer de til Hammerfest, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen Frode Iversen til NRK.

Gikk over i redningsflåte

Det var to personer om bord fiskebåten som sendte nødmeldingen.

– Vi fikk melding om at en norsk fiskebåt var på vei å gå ned ute på Tromsøflaket. Begge de to som var om bord kom seg over i en redningflåte, sier redningsleder Iversen til NRK om redningsaksjonen.

Første helikopter kom frem like etter klokka 11.

Ett av Forsvarets Orion-fly kom også frem til havaristen, og hadde visuell kontakt med flåten, men er nå på vei tilbake til basen sin.

– Redningsaksjonen et skoleeksempel

Iversen betegner redningsaksjonen som en av de som har gått etter boka, og som har gått veldig bra. HRS vet foreløpig ikke noe om årsaken til forliset.

Piloten i helikopteret, Jan Andersen, som reddet de to fiskerne mener man har mye å lære fra redningsaksjonen.

- Dette var et skoleeksempel på hvordan en redningsaksjon skal foregå når man har ressursene tilgjengelig, sier Andersen

Laster Twitter-innhold