NRK Meny
Normal

HINAS får hovedkontor i Vadsø: – Gode resultater var avgjørende

Onsdag gjorde helseminister Bent Høie det klart at HINAS i Vadsø blir hovedkontor for innkjøpsavtaler ved alle landets sykehus.

Helseminister Bent Høie. Grå bakgrunn

Helseminister Bent Høie sier at regjeringen er opptatt av å styrke kompetansemiljøene utenfor de store byene.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Fra neste år skal vi etablere et nasjonalt innkjøpsselskap som et helseforetak, som også vil ta inn i seg de regionale innkjøpsmiljøene som er rundt i landet. Det selskapet vil få sitt hovedkontor her i Vadsø og ledes herfra, sa helseminister Bent Høie under sitt besøk i Vadsø i dag.

Det betyr at omsetningen vil øke fra 10 til 40 milliarder i fylkeshovedstaden i Finnmark. Kontoret har i dag 33 ansatte i Vadsø og det er allerede, før Høies besøk, varslet at kontoret skal bygges kraftig ut.

– Gode resultater

Høie legger ikke skjul på at det også har vært motargumenter i prosessen:

– Når man etablerer et såpass stort nasjonalt selskap vil det alltid være noen som argumenterer imot å legge et hovedkontor til Finnmark, sier han.

– Men for meg har tungen på vektskålen vært de gode resultatene som fagmiljøet her i Vadsø har klart å skape.

– God rekruttering

Høie mener miljøet i Vadsø vil fortsette å vokse samtidig som det leder regionskontorene i Oslo, Bergen, Stavanger og Tromsø.

Helseministeren sier også at det har vært viktig for regjeringen å plassere statlige arbeidsplasser såvell som å bygge opp om kompetansemiljøer utenfor Oslo og de store byene.

– Samtidig er vi i den situasjonen at miljøet her i Vadsø i mer enn 10 år har vist at de er i stand til å rekruttere flinke folk og levere resultater, sier Høie.

Helseforetakenes innkjøpsservice AS (HINAS) er de regionale helseforetakenes eget innkjøpsselskap. HINAS koordinerer nasjonale innkjøpsavtaler for helseforetakene i Norge.