NRK Meny
Normal

Her studerer de fylkestallene

Frp lå an til å bli nest største parti i Finnmark, men har falt på målingene ut over kvelden.

Jan-Henrik Fredriksen og Kåre Simensen

SER FRAMOVER: Både stortingsrepresentant Kåre Simensen (Ap) og Jan-Henrik Fredriksen (Frp) mener årets valg gir en god indikasjon for neste valg.

Foto: Erik Lieungh

De siste tallene NRK har fått inn fra målingene på fylket viser at Arbeiderpartiet er størst med 33,6 prosent og Høyre nest størst med 23,5 prosent.

Frp har 10,5 prosent.

– Jeg tror dette er et godt grunnlag for stortingsvalget i 2017 sier stortingsrepresentant Kåre Simensen (Ap).

Han mener det er blitt litt for mange mange enkeltsaker som har dominert årets valg, men at det erpositivt at Ap ligger godt an på landsbasis. Han har nå tro på tre stortingskandidater fra Finnmark Arbeiderparti i 2017.

Jan-Henrik Fredriksen

FORNØYD: Fredriksen (Frp) er fornøyd med hvordan Frp har gjort det i Alta. Partiet lå godt an tidlig i valget, men har falt noe på fylkestingsvalget.

Foto: Kristin Forland

– En sammensveiset gjeng

Også Frp er fornøyd, selv om de har gått tilbake siden noen av de første målingene kom på fylketingsvalget.

– Jeg er godt fornøyd i forhold til fylkesvalget. Jeg vil spesielt takke Bengt-Rune Strifeldt som har kjørt fram og tilbake i fylket gang på gang i dette valget, sier stortingsrepresentant for Frp i Finnmark, Jan-Henrik Fredriksen.

Han sier han også er litt skuffet.

– Det er klart. Noen steder har vi skuffet. Men vi har gjort det bra i blant annet Alta.

– Hvorfor tror dere at dere har gjort det bra fylkesvis?

– Vi er en sammensveiset gjeng. Vi har få krangler internt. Studerer vi tallene nå, så ser det også bra ut for stortingsvalget, sier Fredriksen, som er stortingsrepresentant fra Finnmark for Frp.

Andre partier i fylket

Høyre går tilbake noe men er fortsatt nest størt på fylket med 23,7 prosent. Senterpartiet går opp til å bli det fjerde største partiet med 7,7 prosent.

Miljøpartiet ligger på 4,9 prosent og Venstre på 5 prosent.