Her går flyktninger til fots mot grensen til Norge

En bilist har filmet det som er flere flyktninger på vei mot Kirkenes.

Konstanstin Zinyakov filmet denne videoen da han kjørte mellom Nikkel i Russland og mot grensa til Norge. På et skilt står det Kirkenes 45.

Her ser man flere puljer med flyktninger som går langs veien på russisk side av den norsk-russiske grensa.

Konstantin Zinjakov kom kjørende på veistrekningen fra den russiske grensebyen Nikel mot norskegrensa.

Han filmet det som skal være flere flyktninger til fots mot Norge.

Er filmet før grensesonen

På et skilt som passeres i videoen kan man lese at i neste kryss kan man ta av mot Kirkenes – eller mot Rajakoski, en by på russisk side av grensa helt sør i Pasvikdalen.

Videoen er etter det NRK forstår filmet langs veistrekningen som går fra byen Nikel mot det første sjekkpunktet på russisk side – før man kommer inn i selve grensesonen.

Videoen tatt før snøen kom

I teksten til videoen, publisert på Facebook, skriver Konstantin Zinjakov følgende:

«Uten oppstilling marsjerer de mot et nytt liv. Mange vil returnere hjem, gjennom en leir i Norge (etter identitetssjekk og lignende).»

Videoen ble tatt opp rett før det siste døgnets snøfall i nord, og viser personer som ikke er kledd for verken kulde, snø og frost.

Kaldt om natten

Det er nattefrost i området, og personene på videoen, som ble postet av Zinjakov og senere republisert av The Independent Barents Observer, er ikke kledd for eller utstyrt for kuldegrader.

Kilder sier til nettavisen at det kan være mellom 800 og 1.000 migranter rundt byen Nikel.

Nikel er siste stopp før grenseovergangen til Norge, rundt 30 kilometer unna. Dette er det eneste punktet på den 196 kilometer lange grensen mellom Norge og Russland som kan krysses.

På den norske siden av grensen er det satt opp telt hvor migranter kan søke ly imens de venter på at asylsøknaden deres registreres.

UDI sier alle asylsøkere som nå kommer over grensa får klespakker med vinterklær. De har nok til alle som kommer over.

I løpet av de siste ukene har over 2.000 flyktninger og andre migranter krysset grensen mellom Russland og Norge i nord, flesteparten fra Syria.