Her er ordføreren som vil ha selskap i natt

Porsangers førstedame er klar for en natt ute i det fri. Nå frir hun til sambygdingene, og håper på napp. Aina Borch har dog en anelse frykt for dørstokkmila.

Aina Borch

Aina Borch har invitert samtlige av de 3980 innbyggerne i Porsanger til å tilbringe natta til søndag utendørs.

Foto: Privat

– Det er en god gjeng som har forhåndsanmeldt å være mitt selskap, men du vet, det var dette med den dørstokkmila, da. Jeg håper uansett på bra med folk og godt selskap gjennom kvelden og natta, sier Aina Borch (46).

Ordførertur

I kveld og i natt går #nattinaturen av stabelen. Det er Norsk friluftsliv som oppfordrer folk i hele landet til å overnatte utenfor hjemmets trygge vegger, som en markering av starten på Friluftslivets uke.

– Friluftsrådet i Finnmark har jo også, for å si det sånn, en stående "ordre" om at kommunenes ordførere skal invitere innbyggerne med ut på tur èn gang i året. Nå syntes jeg det var smart å slå disse to sammen, så her hos oss blir det både Natt i naturen-hygge og På tur med ordføreren-kos, sier Borch, som har invitert alle innbyggerne til overnatting på et jorde i området ved Fossestrand.

Petterson parat

Brennelv bygdelag har gått i kompaniskap med den naturglade ordføreren. Det synes Aina Borch er helt fremragende.

Arvid Petterson

Arvid Petterson vet mye om mangt. Han kan oppleves som turguide søndag, i Porsanger.

Foto: Anne Olli

– Bygdelaget har sørget for å invitere Arvid Petterson, som søndag byr på det jeg tror blir en veldig fin kultur- og naturhistorisk vandring i området der vi slår leir. Det besøket, samt utsikter til at det i alle fall ikke blir regn, tror jeg kan legge grunnlaget for en fin natt ute i det fri, sier Aina Borch.

Kunne du tenke deg å tilbringe natta i selskap med sambygdingene, men har ikke telt?

– Null problem. Heimevernet har med telt til de som måtte mangle det, sier Borch.

Mer gøy på gang i det fri

Flere av turistforeningens lokallag i Finnmark, de som ofte kalles turlag, lokker med arrangementer i anledningen starten på Friluftslivets uke.

Blant disse er Alta turlag og Hammerfest og omegn turlag.

I Hammerfest kan store og små være med til Jansvannskogen søndag, Her venter kanopadling, pinnebrødsteking, fiske og bærplukking.

I Alta er det på gang en overnattingstur til Jotka fjellstue, der det blir aktiviteter som fiske, natursti og lommelyktsisten. Om du ikke kan bli natta over, bys det på like mye moro søndag, melder Barnas turlag i Alta.

Hut dæ ut

Varangerhalvøya turlag er aktive året gjennom, men byr ikke på noen arrangement denne helga. Det opplyser turlagsleder Øystein Ruud.

Øystein Ruud

Turlagsleder Øystein Ruud håper på masse bilder til Varangerhalvøya turlags fotokonkurranse.

Foto: Bjarne Riesto / Finnmark fylkeskommune

– Vi har i stedet på gang en fotokonkuranse på Instagram, der folk kan merke bildene sine med emneknaggene hutdæut16 og nattivaranger. Den konkurransen varer gjennom hele september, sier Ruud.