Åstedundersøkelser i Alta
Foto: Erlend Hykkerud / NRK

Helikopterulykken i Alta

Oppsummert

Helikopterprodusenten Airbus ber om umiddelbar gjennomgang av flere av modellene sine etter helikopterulykken i Alta. Ulykken 31. august kostet seks personer livet.

 • Ferdskriveren har for store skader

  Ferdskriveren til helikopteret som styrtet i Alta i august er så ødelagt at det ikke er mulig å få noen informasjon ut av den. Det sier avdelingsdirektør Kåre Halvorsen i Statens havarikommisjon for transport til NRK.

  Ferdsskriver på helikopteret som styrtet i Alta
  Foto: Statens havarikommisjon for transport
 • Fant bolter ved krasjstedet

  Statens havarikommisjon har gjort funn av flere bolter ved ulykkesstedet i Alta, der et helikopter fra Helitrans havarerte i august. Avdelingsdirektør ved havarikommisjon Kåre Halvorsen sier til Altaposten, at det vil gå en dag eller to før de vet om dette er de riktige boltene.

  Åstedundersøkelser i Alta
  Foto: Erlend Hykkerud / NRK
 • Nye åstedsundersøkelser i Alta

  Havarikommisjonen og politiet har i dag gjennomført nye søk i Alta, der et helikopter styrtet i august og seks mennesker omkom. Manglende bolter fra helikoptervraket er årsaken til søkene. Foreløpig er det uklart om det er gjort nye funn.

  Åstedundersøkelser i Alta
  Foto: Erlend Hykkerud / NRK
 • Kritiske til dansk konsulentselskap

  Flere advokater i Alta ble kontaktet av et dansk konsulentselskap etter helikopterulykken. Det melder Altaposten. Selskapet tilbød seg å være uavhengige spesialister i mulige søksmål mot helikopterselskapet Helitrans. Advokatene kaller det useriøst.

  Espen Simonsen, Thomas Darell, Benny Solheim og Kjetil Nilsen
  Foto: Erlend Hykkerud / NRK
 • Samlet inn 231.100 kroner

  Familien til den svenske piloten, som omkom i helikopterulykken i Alta, er svært takknemlig for den omtanken de har fått fra lokalbefolkningen i Alta, melder Altaposten. Det har blitt samlet inn 231.100 kroner i en Spleis-aksjon til pilotens familie.

  Helikopterulykke ved Alta.
  Foto: Tom Skoglund / Altaposten / NTB scanpix