Mann alvorlig skadet – politiet tror han var alene i hytta

En mann i 30-årene er alvorlig skadet etter en eksplosjon i en hytte utenfor Langfjordbotn. Politiet tror ikke det var flere personer i hytta.

Brann i hytte utenfor Langfjordbotn

EKSPLODERT: Brannen i hytta startet med en eksplosjon, bekrefter politiet i Vest-Finnmark.

Foto: Ole Magnus Rapp

Politiet fikk melding om den eksplosjonsartede brannen litt etter klokka 19. Alle nødetatene og redningshelikopter fra Banak rykket ut til hytta som ligger i Kjerringdal, omkring 15 kilometer fra Langfjordbotn.

En halvtime seinere ble det bekreftet at det hadde vært en eksplosjon i hytta, og litt etter klokka 20 meldte politiet på Twitter at en person er funnet utenfor med brannskader. Vedkommende ble først behandlet av helsevesenet på stedet, ifølge politiet.

Klokka 20.45 kunne NRKs reporter på stedet se at redningshelikopteret tok av igjen.

hyttebrann / eksplosjon

Helikopteret tok av med den brannskadde mannen klokka 20.45.

Mann ble fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø, og ifølge opressevakta på UNN er han nå tatt imot av et tverrfaglig team.

– Ifølge helsepersonellet var han akutt kritisk skadet, med store brannskader, sier politiets operasjonsleder Anders Vidringstad til NRK onsdag kveld.

Politiet kan ikke helt utelukke at flere var involvert i brannen, men har så langt ingen grunn til å tro det.

– Ut fra det vi har fått vite av vitner som kjenner vedkommende, tror vi ikke at det var flere til stede, sier Vidringstad.

Universitetssykehuset i Tromsø opplyser torsdag morgen at tilstanden til mannen betegnes som alvorlig, men stabil.

Laster kart, vennligst vent...