NRK Meny
Normal

Har full tillit til Pia Svensgaard

Leder for representantskapet i Barentssekreteriatet Tomas Norvoll har full tillit til Pia Svensgaard som leder.

Tomas Norvoll

Fylkesrådsleder i Nordland og leder for representantskapet i Barentssekreteriatet Tomas Norvoll har full tillit til Pia Svendsgaard.

Foto: Sander Andersen / NRK

– Jeg har tillitt til Pia Svensgaard, og vi syns det er åpenbart at hun har kompetansen som skal til for å gjøre en god jobb, sier Norvoll som er trygg på at styreleder Stig Olsen skal ordne opp i konflikten på sekreteriatet.

Uheldig om hun må gå

– Det er veldig uheldig med en slik konflikt, men jeg har tiltro til at styreleder får ryddet opp i dette, sier Norvoll. Han mener det ikke er en god løsning om Pia Svensgaard må gå av.

– Personlig tror jeg det er ei dårlig løsning hvis Pia må gå. Det vil være vanskelig å finne gode eksterne søkere hvis den forrige lederen etter kort tid tvinges ut, sier Norvoll som tror man må gi det lengre tid for å fungere.

– Det viktigste for oss som eiere er at det blir ro i Barentssekreteriatet slik de at de kan fortsette sitt viktige arbeid, sier Norvoll.

Han mener det ikke er enkelt for en leder å komme inn utenfra i et lite miljø i Kirkenes, og tror det vil gå bedre etter hvert.

Les mer om konflikten i Barentssekreteriatet.