NRK Meny
Normal

Håper obduksjon skal vise dødsårsak

Mannen som omkom tirsdag etter alvorlige skader, skal i dag obduseres. Politiet håper å finne ut om det har skjedd noe straffbart.

Etterforsker mistenkelig dødsfall

Den avdøde ble funnet hardt skadet i sitt eget hjem av et familie medlem.

Foto: Google Maps

– Med den informasjonen vi har frem til i dag er vi ikke i stand til å si hvorvidt noe straffbart har skjedd. Så veldig mye avhenger av den informasjonen vi får av obduksjonen i dag, sier regionslensmann Britt Solvei Olaussen.

En mann i 50-årene ble funnet hardt skadd i sitt eget hjem i Lakselv søndags morgen. Det skal ha vært et familiemedlem som fant mannen.

– Ambulansen ble ringt, og mannen ble først fraktet til Hammerfest sykehus, for så å bli sendt videre til Tromsø hvor han døde i går, sier hun.

– Det som er saken er at hendelsesforløpet er såpass uklart at vi nå har satt i gang etterforskningen av et mistenkelig dødsfall. Vi har fått bistand fra Alta lensmannskontor i forbindelse med den taktiske etterforskningen, og i går gjennomførte vi flere avhør.

Huset der den avdøde ble funnet, er avsperret inntil politiet får gjennomført tekniske undersøkelser.

– Avdøde vil bli obdusert i dag, og vi håper da å få svar på om dette er en ulykke, eller om det har skjedd noe straffbart, sier Olaussen.

Politiet vil komme med mer når det foreligger informasjon fra obduksjonen.