NRK Meny
Normal

Goliat-rigg forsinket opptil et år

ENI mener allikevel de vil kunne starte produksjonen til planlagt tid.

Scarabeo 8

Goliat-riggen Scarabeo 8 kan bli forsinket så lenge som ett år. ENI mener de allikevel vil kunne starte produksjonen til planlagt tid.

Riggen som skal bore produksjonsbrønner på Goliat-feltet, kan bli forsinket med så mye som ett år. Store feil og mangler har ført til ekstraarbeid ved verftet som skal klargjøre boreriggen for arktiske strøk.

Andreas Wulff

Kommunikasjonssjef i ENI Norge, Andreas Wulff.

Foto: ENI Norge

– I utgangspunktet vil ikke dette føre til store ekstrakostnader fordi vi kan eventuelt omrokkere på de brønnene som skal bores på Goliat, eller vi kan leie inn en annen rigg for å gjøre samme jobben, sier kommunikasjonssjef i ENI Norge, Andreas Wulff.

Wulff vil avdramatisere de mange problemene som har fulgt riggen Scarabeo 8, som ankom Ølen i Hordaland i fjor, fra et verft i Palermo på Sicilia. Forsinkelsene skyldes omfattende utbedringer, primært på det elektriske systemet. I tillegg skal riggen utrustes for arktiske strøk.

Har visst om dette lenge

Arbeidene vil altså ta lengre tid enn forutsatt. I verste fall vil riggen kunne bli satt i drift neste sommer, altså ett år senere enn utgangspunktet.

– Dette i seg selv vil ikke forsinke den planlagte produksjonsstarten på feltet, som er satt til vinteren 2013. Vi har visst om dette i et drøyt halvt år og har kunnet planlegge ut ifra det, sier Wulff