NRK Meny
Normal

Giftet seg på Landsskytterstevnet – var mer nervøs for skytingen

Mellom kruttrøyk og ivrige skyttere fikk paret sitt ja. De giftet seg på storscenen under årets Landsskytterstevnet, det ikke gikk ut over konsentrasjonen da de skulle konkurrere.

Gift Lansskytter

Anne Jorunn Strand Pedersen og Børge Nilsen giftet seg onsdag under Landsskytterstevnet 2015.

Foto: PRIVAT

– Vi ble enige om at når man først er på Landsskytterstevnet der folk går i skytterdresser og turklær, så er det mest naturlige å gifte seg i skytterdress. sier Anne Jorunn Strand Pedersen.

Hun og Børge Nilsen, begge fra Hammerfest, møtte opp klokken halv åtte onsdag morgen på hovedscenen under Landsskytterstevnet 2015 på Lesja.

Presten kom med mobilt alter, og det spente paret, ikledd skytterdresser, fikk hverandre foran Hammerfest skytterklubb og andre oppmøtte deltagere.

Gift på landsskytterstevne

Klokken halv åtte onsdag morgen fikk Børge og Anne hverandre. Flere hadde møtt opp for å få med seg vielsen. Her er de sammen med venner fra Hammerfest Skytterlag.

Foto: PRIVAT

– Magen full av stormåker

– Det var veldig spesielt. Nå har jeg ikke giftet meg før, men det var vel som det er for de fleste, masse nerver og magen full av stormåker. Det var et veldig fint og verdig bryllup. Arrangørene, presten, og Det frivillige Skyttervesen gjorde alt for at dette skulle bli fint, sier Anne, som sammen med mannen er medlem i Hammerfest skytterlag.

Ideen til bryllupet kom da hun hørte om et par som giftet seg i Altaelva. Hun likte tanken av å ha et lite bryllup på Landsskytterstevnet. Børge hadde andre planer, og et kompromiss ble inngått.

– Børge mente at når vi først skal gjøre det på Landsskytterstevnet så skulle det være skikkelig, og så ble det vielse oppe på scenen. Det gikk over all forventning, helt fantastisk.

– Ikke like nervepirrende som å konkurrere

For familien er ikke skyting en hobby, men en livsstil. Anne og hennes sønn på 16 år, samt Børge og hans sønn på 14, har deltatt i stevnet.

Gift på landsskytterstevne

Intet bryllup uten et bryllupskyss. Paret skal kose seg med spennende konkurranser og kanskje en liten grillfest resten av dagen.

Foto: PRIVAT

– Hva er mest nervepirrende, å gifte seg eller å konkurrere?

– Egentlig var de største nervene der under skytingen. Jeg har konsentrert meg på å gjennomføre mine arbeidsoppgaver under skytingen, og da har jeg koblet bort bryllupet. Men jeg vært ganske nervøs for bryllupet og tenkt at noe kom til å gå galt, men det gikk helt fint.

– Kanskje det smitter over på andre

Børge Wilhelmsen er leder for hovedkomiteen i Landsskytterstevnet 2015, og har totalansvaret for hele arrangementet. Selv om det er nok å henge hendene i under et slikt arrangement, var det ikke et problem at et bryllup kom på timeplanen.

– Det er jo bare hyggelig på alle mulige måter, at de vil bruke arenaen her til vielse. Det var helt fantastisk å være til stede, sier han.

Dette er det 117. Landsskytterstevnet, og ingen Wilhelmsen har snakket med har opplevd en vielse under et stevne før.

– Kan det skje igjen?

Vel, det er gjort denne gangen, så da spørs det om det smitter over på andre. Om det blir en bryllupstrend gjenstår å se, sier han.

Giftet seg LS15
Foto: Jan Åge Gjerstad