NRK Meny
Normal

Ga partileder boksehansker til fjord-kamp

Miljøaktivistene i Natur og Ungdom ga boksehansker til Trine Skei Grande. De ønsker hun skal kjempe enda hardere i kampen mot dumping av gruveavfall i norske fjorder.

Trine Skei Grande får boksehanser av Natur og Ungdom

Trine Skei Grande får boksehanser av Natur og Ungdom Tromsø før Venstres landsmøte i Tromsø.

Foto: Natur og ungdom

– Repparfjorden og Førdefjorden har levd lenge med kniven på strupen, og når regjeringen tar avgjørelsen i vår er det fare for at fjordene blir dømt til en sikker død. Saken får for lite oppmerksomhet, og det folkelige flertallet mot gruvedumping blir ikke hørt, sier leder i Tromsø Natur og Ungdom, Therese Hugstmyr Woie, i en pressemelding.

Hun mener det er på tide med en skikkelig fjord-kamp. Derfor ga de Trine Skei Grande et par boksehansker for at hun skal vise muskler for rene norske fjorder. I tillegg til å sørge for et nei til sjødeponi i Repparfjorden og Førdefjorden.

Glad for støtten

Trine Skei Grande var glad for støtten. Hun slo også et slag mot dumping av gruveavfall da hun fredag holdt sin tale til landsmøtet, skriver de i pressemeldingen.

– Det er bra at Venstre tar initiativ til at Stortinget skal ha mer å si i denne viktige avgjørelsen vi står ovenfor, men vi håper at de likevel ikke nøyer seg med dette. Venstre må utnytte den stemmen de har som støtteparti til regjeringa til det fulle, og utfordrer regjeringa for å vinne sakene. Vi godtar ikke tap i denne saken, og håper ikke Venstre vil gjøre det heller, sier Hugstmyr Woie i pressemeldingen.

Repparfjord

DUMPEPLASS: Gruveselskapet Nussir planlegger å dumpe 2 millioner tonn stein, sand og kjemikalier i Repparfjorden hvert år.

Foto: Jan Harald Tomassen / NRK