NRK Meny
Normal

Finnmark Ap til frontalangrep på Alta Ap i sykehussaken

– Alta Arbeiderparti opptrer usolidarisk og ukollegialt. Det er den klare talen fra Finnmark Ap etter at lokallaget snudde i sykehussaken.

Sykehusstrid innad i Finnmark Arbeiderparti

Det bygges opp til full splid i Arbeiderpartiet foran høstens valgkamp etter at Alta Ap denne uka snudde i sykehussaken. For Finnmark Ap er nemlig helt uenige med lokallaget i Alta.

Foto: Fotomontasje

Andrekandidat til fylkestinget, Ragnhild Vassvik mener at Alta Ap heller burde fulgt

Ragnhild Vassvik

Andrekandidat for fylkestinget Ragnhild Vassvik mener at Alta Ap heller burde fulgt fylkeslagets vedtak om at et nytt sykehus skal ligge i Hammerfest og ikke i Alta.

Foto: Máret Eli Buljo / NRK

fylkeslagets vedtak om at et nytt sykehus skal ligge i Hammerfest.

– Alta arbeiderparti skal og bør jobbe for et best mulig helsetilbud i Alta. Men det kan ikke være slik at de gang på gang skal gå på en omkamp i forhold til vedtak som er fattet i Finnmark Ap og også av Helse Nord.

Det bygges opp til full splid i Arbeiderpartiet foran høstens valgkamp etter at Alta Ap denne uka snudde i sykehussaken. For Finnmark Ap er nemlig helt uenige med lokallaget i Alta.

– Det veldig usolidarisk og ukollegialt i forhold til det vedtaket som er de har vært med å støttet gjennom flere runder. Både i programarbeidet og i årsmøtevedtak fra Finnmark Arbeiderparti, mener Vassvik.

Hun er også klar på at det er svært ukollegialt å angripe nabokommunen Hammerfest i forhold til de tjenestetilbudene som det er vedtatt skal være der.

Har tidligere sagt nei

Monica Nielsen

Ordførerkandidat i Alta Ap Monica Nielsen vil ha en utredning når det er snakk om en investering på to milliarder.

Foto: Robin Mortensen / NRK

Lokallaget i Alta har tidligere sagt nei til en konsekvensutredning av sykehusstrukturen i Vest-Finnmark, men etter at det ble kjent at et nytt sykehus i Hammerfest vil få en økt kostnadsramme, på to milliarder, har pipen fått en annen lyd.

– For oss er det et krav om at når man skal investere to milliarder kroner så må det på plass en utredning, sier Alta Aps ordførerkandidat, Monica Nielsen.

Nielsen mener at denne saken skaper mye følelser i hele Finnmark.

– Denne saken kommer på bordet nå. Vi har vært med å vedta i Finnmark Ap at store investeringer skal utredes. Så dette er å følge opp tidligere vedtak, mener Nielsen.

Stridens kjerne er hvorvidt et fremtidig hovedsykehus i Vest-Finnmark skal ligge i Hammerfest, eller i Alta. Det er allerede vedtatt at sykehuset skal bygges i Hammerfest, og Finnmark Ap mener fortsatt at denne strukturen tjener fylket best.

– Vi finner ingen grunn til å gå tilbake på de vedtakene som er fattet, sier Ragnhild Vassvik.

Marianne Sivertsen Næss

Varaordfører og Ap-politiker Marianne Sivertsen Næss tolker det som et valgkamputspill at Alta Ap snur i sykehussaken.

Foto: Kari Bjørkli Thomassen/Finnmark fylkeskommune

Men Alta Ap mener at kostnadssprekken gjør det uaktuelt å holde seg til denne planen. Det blir lagt merke til i Hammerfest at de snur rett før valgkampen.

Varaordfører og Ap-politiker Marianne Sivertsen Næss tolker det som et valgkamputspill.

– Jeg tror man skal være varsom med å drive valgkamp på denne måten. Det er ikke en strategi som vi legger opp til i Hammerfest, at vi skal ta fra kommunene rundt. Vi kommer til å kjempe for å utvikle byen og for å få til ting til i Hammerfest, uten at det går på bekostning av andre.