Full storm i Berlevåg – og verre kan det bli

Det blåser full storm i Berlevåg i morgentimene. Og værmeldinga for kyst- og fjordstrøka i den nordøstlige delen av Finnmark lyder på sterk storm og orkan styrke i vindkastene.

Morgenflyet klarte ikke å lande her i Berlevåg.

Morgenflyet klarte ikke å lande i Berlevåg mandag morgen. Det fløy også over Hammerfest, Båtsfjord og Vardø, og kunne først lande i Vadsø.

Foto: Arnt Eirik Hansen

Flere vegstrekninger er stengt på grunn av uvær i Finnmark mandag. Flere fly- og ferjeavganger er også kansellerte i fylket (Se egen faktaboks).

Brøytebilsjåfør på Sennalandet, Espen Fallsen-Fossmo, sa til NRK litt før klokka ni i dag at det er mulig å se et par-tre brøytestikker framover på det beste.

– Det er stengt for trafikk her nå, men vi brøyter jo hele tida og sjekker forholdene og ser om det kan være muligheter for å ta ei kolonne. En må jo ha litt sikt, så det ser dårlig ut for kolonne nå. Hvis brøytebilen ser, så kan vi i hvert fall ta med andre store kjøretøy. Men når ikke engang vi som er kjent her oppe og har en lastebil ikke ser, så ser ikke personbilene heller noe, sier Fallsen-Fossmo.

Dårlig sikt fra brøytebilen på Sennalandet.

Det er dårlig sikt fra brøytebilene på Sennalandet nå i formiddag.

Foto: Espen Fallsen-Fossmo

De som skal ut å reise med fly og hurtigrute bør sjekke grundig før de pakker kofferten i dag, for det er enkelte forsinkelser og kanselleringer, delvis på grunn av uværet.

Vinden holder seg

Vakthavende meteorolog Gjermund Haugen ved Vervarslinga for Nord-Norge sier i dag tidlig at det nå blåser kraftig sønnavind, men det er ganske store lokale forskjeller i fylket.

– Noen plasser er det ganske rolig, og andre plasser er det opp i full storm. Det meste vi har nå er i Berlevåg. Og vinden vil holde seg. Periodevis sterk storm med kraftigst vind på strekninga Sletnes–Vardø. Ellers er det oppe i full storm enkelte plasser.

Klar til postlevering. Både lokk og taket over boksene sto klare i Båtsfjord mandag morgen.

Klar til postlevering. Både lokk og taket over boksene sto klare i Berlevåg mandag morgen.

Foto: Arnt Eirik Hansen

Meteorologen varsler at vinden kommer til å holde seg til i morgen også med opp til full storm enkelte steder på kysten og i fjordstrøkene.

Ellers er det lite nedbør i vente. Det er likevel krevende kjøreforhold mange steder i Finnmark, sjøl om vegen er åpen.

Det blåser godt i Berlevåg

På Dampskipskaia i Berlevåg ble det målt vindkast opp i 52 m/s mandag morgen.

Foto: Arnt Eirik Hansen
Gravemaskin måtte støtte opp en låve i Berlevåg

En gravemaskin måtte støtte opp en låve i Berlevåg.

Foto: Privat