Hopp til innhold

Full splid om skolestrukturen i Alta: – Nå er det opp til velgerne

Partitoppene kom ikke til enighet under dagens møte.

Splid om skolestruktur

Fra dagens møte.

Foto: Rolf Jakobsen / NRK

Alle partier unntatt Fremskrittspartiet har i ettermiddag vært i et møte om skolestrukturen i kommunen.

Møtet ble avsluttet omtrent klokken 18.45 og ble avsluttet uten at politikerne var kommet til enighet.

– Vi hadde håpet på et bredest mulig forlik. Det klarte vi ikke, erkjenner KrFs ordførerkandidat Knut Klevstad.

– Jeg synes politikerne vegrer seg for å ta upopulære standpunkt, sier han.

– Bortkastet

Høyre, KrF, Kystpartiet og SV ønsker blant annet å slå sammen Bossekop og Komsa skole til én storskole.

– Sannheten i dag er at det finnes ikke noe flertallsvedtak i kommunestyret, og at vi fortsatt «er» i 2011 fordi Venstre, Arbeiderpartiet og Frp ikke er med på en sammenslåing, sier han.

– Det er opp til velgerne å nå avgjøre om man vil ha penger til innhold i skolen eller om det skal satses på bygg, sier han.

Arbeiderpartiet og Venstre marsjerte raskt ut etter dagens møte.

Komsa skole i Alta

Komsa skole i Alta.

Foto: Piera Balto / NRK

Kystpartiets Bengt Stabrun Johansen ble værende. Han vil ikke kalle dagens forhandlinger for et «brudd» i forhandlingene selv om de forble resultatløse. Partiet er tilhenger av en sammenslåing av de to skolene.

– Komsa skole er i en slik forfatning at noe må gjøres der uansett. Å bruke 200 millioner kroner på å renovere noe som likevel ikke blir fullgodt er etter vårt syn bortkastede penger, sier han.

– Etter en slik sammenslåing, vil neste trinn være å få en løsning på Saga skole. Vi får komme tilbake til når dette kan igangsettes, sier han.

Venstre: – Komplisert

Alta Venstre vil ikke legge ned grendeskoler og småskoler i Alta. De mener at kommunestyrets allerede vedtak om å beholde nærskolene i stedet for å belåne til nye bygg, må bli stående:

Ordførerkandidat Trine Noodt uttrykker likevel forståelse for at det er vanskelig å komme til enighet.

– Det er uhyre komplisert med mange faktorer, blant annet økonomi som er den tyngste faktoren. Gjør man ett tiltak for det konsekvenser for andre skoler. Det vil ikke være ansvarlig å fatte beslutninger uten å ha et helhetlig bilde, sa Noodt, før hun forsvant.

De tar partiene nå med seg uenigheten inn i valgkampen. Alta Høyre peker i likhet med SV på deg som velger under høstens valgkamp:

– Velgerne er akkurat like smart som alle andre og kommer til å stemme riktig i forhold til fremtidens skole, ikke fortidens skole, og fremtidens skole er basert på gode store fagmiljøer og tilrettelegging for elevenes beste, sier 7. kandidat Alex Bjørkmann.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark