Normal

Frykter drukningsulykke i Kautokeino

Redningsmannskaper er på vei til Kautokeino hvor man frykter at det kan ha skjedd en drukningsulykke. Området er vanskelig tilgjengelig og det kan ta timer før mannskaper når frem.

Kautokeino

Politiet sier at observasjoner fra elvebredden er årsaken til at det er slått alarm, men de vet ikke sikkert om noen er gått gjennom isen.

Foto: NRK kart

Politiet operasjonssentral i Vest-Finnmark bekrefter overfor Nordlys at de har slått alarm, og rekvirerer nå alt tilgjengelig mannskap, også dykkere til stedet.

Det skal være snakk om skuterspor som stopper ute på en elv noen mil øst for Kautokeino.

Hovedredningssentralen har prøvd å få tak i helikopter siden området er langt fra vei, og vanskelig tilgjengelig for å få inn mannskaper.

Jakob Carlsen hos Hovedredningssentralen forteller at redningshelikopteret som er stasjonert på Banak er langt ute på Barentshavet på medisinsk oppdrag. Samtidig er det ikke bra «helikoptervær» på stedet, og de har ikke lyktes å få tak i en erstatning.

– Det er langt ute på vidda, omtrent 50 kilometer øst for Kautokeino. Vi har ikke helikopter, så det blir til at redningsmannskapet må ta seg til området på scootere, sier Carlsen til iFinnmark.

Det skal ifølge avisa være bekjente av den savnede personen som har meldt fra om hendelsen. De holder til i ei hytte ikke langt unna det aktuelle stedet.

Politiet sier til Nordlys at observasjoner fra elvebredden er årsaken til at det er slått alarm, men de vet ikke sikkert om noen er gått gjennom isen.