Frp-politiker til ordfører: Fuck you!

Det gikk en kule varmt i politikerdebatt i Bugøynes torsdag. Frp-representant Tomas Børresen ble så provosert at han ropte «fuck you» til ordføreren.

Cecilie Hansen

Sør-Varanger-ordfører Cecilie Hansen og Frp-representant Tomas Børresen havnet i munnhuggeri under politikerdebatt torsdag.

Foto: Anita Føleide

Sju politiske partier stilte til debatt i Bugøynes torsdag ettermiddag.

Debatten som i all hovedsak skulle handle om framtiden til bygda med rundt 300 innbyggere, tok en uventet vending da Senterparti-ordføreren og Frp-representanten havnet i munnhuggeri om ungdomspolitikk.

Det hele startet, ifølge iFinnmark.no, med at Fremskrittsparti-representant Tomas Børresen utfordret ordfører Cecilie Hansen (Sp) på hvorfor ungdomsklubben i Bugøynes bare har åpent én dag i uka, et kutt vedtatt av kommunestyret i budsjettforhandlinger i 2013.

Bugøynes

Bygøynes ligger i Sør-Varanger kommune i Finnmark og er et gammelt fiskevær.

Foto: Allan Klo/NRK

Fyrte seg kraftig opp

Hansen svarte at kommunestyret har bevilget penger til ungdomsrådet, der Børresen da var leder.

Dette er penger som kunne vært brukt i Bugøynes, og Børresen må derfor ta sin del av skylden for at ungdomsklubben i bygda derfor ikke har mer åpent.

Ifølge Sør-Varanger Avis fyrte Børresen da seg kraftig opp og startet å ramse opp en rekke saker som ungdomsrådet har jobbet for, deriblant billige bussbilletter.

Deretter snudde Børresen seg mot ordføreren og sa:

– Hvis du ikke synes det er nok, så «fuck you!»

Mener ordføreren kom med personangrep

Børresen står på fjerdeplass på Sør-Varanger Frps liste til kommunevalget i høst og er i tillegg leder av Fremskrittspartiets Ungdom i Finnmark.

iFinnmark.no melder at Børresen i etterkant beklaget utbruddet, men at han ble provosert over ordførerens utspill – som han betegner som et personangrep.

– Hun prøvde å gi meg personlig skylden for at tilbudet nå er kuttet. Men det er ikke ungdomsrådets oppgave å dekke over det kommunestyret må kutte, sier Børresen til iFinnmark.no.

Det har ikke lykkes NRK å komme i kontakt med Cecilie Hansen lørdag.